maandag 6 oktober 2008

Speelkoning

Vorige week kreeg Sjoerd enkele VVV irischeques toegestopt. Als dank voor het een of het ander. Altijd leuk! En dus sloeg hij zondagmiddag uitgebreid aan het surfen. Want aan welke heerlijke consumptiegoederen konden de cheques kapotgeslagen worden?

Hoewel ik soms gekscherend (en met hartjes in m'n ogen!) roep dat Sjoerd behoorlijk in touch is met z'n female side (want ik weet niet wie zich meer verheugt op onze toekomstige walk-in closet...), komt op bepaalde vlakken toch altijd weer het jongetje in hem naar boven. Auto's en gamen, daar wordt het testosteronpeil van Sjoerd door aangedreven. Aangezien het totaalbedrag van de heerlijke cheques te klein was voor de aanschaf van een kekke Porsche 911 996 bleef de afdeling gamen over.

Het is handig om te vermelden dat hier in speelhal huize Sjoerd en Irène al behoorlijk wat gamemateriaal voorhanden is. Zo beschikken wij over een heuse NES, een antieke Gameboy, een Playstation 2 en een Nintendo DS Lite. Met plenty spellen. Me dunkt. Het zal dan ook niemand verbazen dat mijn oren wild gingen klapperen toen Sjoerd het plan lanceerde om de cheques aan een Xbox 360 te besteden. Wel ja, nóg een console! Waar ook weer andere spellen in moeten. Nu ben ik de laatste om Sjoerd te vertellen waar hij zijn geld aan uit moet geven. Hij doet dat tenslotte ook niet bij mij en ik kan mezelf ook te buiten gaan aan zaken die niet onder primaire levensbehoeften vallen.

Nou geldt bij ons de ongeschreven regel dat we altijd proberen open te staan voor en luisteren naar elkaars argumenten. Hoe heet de strijd ook is. Dit proefballonnetje leek mee een prima gelegenheid om mijn discussieervaardigheden weer eens te trainen. En dus stak ik van wal. Dat ik nóg een console in huis zwaar overdreven vind. Dat áls er dan ooit een nieuwe console moet komen, omdat alle andere kapot zijn, ik zou willen opteren voor een Wii. Omdat ik mezelf daar ook wel mee aan de slag zie gaan. Dat ik na de Wii altijd nog zou kiezen voor een Playstation 3, zodat alle spellen van de Playstation 2 en 1 (ja, die was er ooit ook nog...) toch niet helemaal nutteloos in de kast staan te verstoffen.
Sjoerd wierp tegen dat het hem om de graphics gaat. Dat de Xbox 360 en de Playstation 3 vele sjiekere graphics hebben en de Wii eigenlijk hetzelfde beeld heeft als de Playstation 2. Dat de Playstation 3 nog steeds grof veel geld kost en de Xbox 360 nu grof in de aanbieding gaat. Omdat vrouwen en ouderen - "de mensen die in de jaren negentig nog niet gameden en ik wel" - voor de Wii kiezen vanwege de laagdrempeligheid.
Achossie. Mijn gameking, computerspellenkeizer sinds Pong.

Toch leek mijn monoloog zinvol. Sjoerd gaf me gelijk dat het eigenlijk van de zotten is om nog een nieuwe console aan te schaffen. In theorie zouden we de Playstation met bijbehorende spellen kunnen verkopen, maar daar krijg je in de praktijk toch te weinig geld voor terug. Ik gaf Sjoerd gelijk in zijn standpunt ten aanzien van mijn korte spanningsboog waar het gamen betreft. Zo'n Wii is leuk, tot het nieuwe ervan af is. En dan zit hij er weer mee in z'n maag. Als compromis besloot Sjoerd zich te verdiepen in de nieuwe mogelijkheden van onze huidige Playstation 2. Want voor die console zijn inmiddels ook Wii-achtige spelletjes op markt.
Binnen een half uur was hij om. Een volgekrabbeld post it-blaadje met gewenste spelletjes werd zorgvuldig op de envelop met de VVV irischeques geplakt. Sjoerd kon gaan shoppen. En daarna gamen. Alleen jammer dat hij vandaag moest werken. Gelukkig 'moest' ik nog even in de stad zijn vanmiddag. Heb ik meteen Gran Turismo 4 voor hem meegenomen. Zo ben ik wel! ;-)

5 opmerkingen:

Joeltje zei

Ik wil ook een WII!

Anoniem zei

Misschien een tip is een R4DS voor je dslite.

zoek maar even op sidder.nl wat het precies is ;)

hj

Irèneke's wereld zei

Dat weten wij zonder sidder.nl ook wel HJS! ;-)
Ik moest van Sjoerd zeggen dat hij vroeger al een door ome Huub omgebouwde Playstation 1 had waar illegale spellen in konden.
Dus... :-P

Anoniem zei

Heel mooi, jullie zijn toch niet zo achtelijk daar in Limburg als ik dacht ;-)

HJ

Inge zei

Oh en Playstation 1 en 2 spellen werken niet op de Playstation 3.... :S
Tis maar dat je 't weet.