maandag 27 oktober 2008

Stomavla

Het komt wel eens voor dat ik Sjoerd vraag op de terugweg van zijn werk even bij de supermarkt langs te gaan. Meestal doet zich dat voor op dagen dat ik niet zo fit ben en we, op een pakje snijvlees na, alles in huis hebben.

Voor hem is dat niet leuk, omdat ik weet dat hij daar eigenlijk een gloeiende hekel aan heeft. Voor mij is het echter evenmin prettig. Omdat ik het liefst zo min mogelijk uit handen geef. It's all about control and how to keep it. Nood breekt echter wet en vandaag was het gezien de staat van mijn darmen onmogelijk het pand te verlaten voor zoiets simpels als een kleine boodschap. Ik zat de ganse dag op het kleinste kamertje te grote boodschappen, zeg maar.

Het kan gebeuren dat Sjoerd op zulke dagen met net een andere variant thuis komt dan ik doorgaans zou kiezen. Dan moet ik mijn tong eraf bijten om er niks van te zeggen. Want het is natuurlijk hartstikke lief dat hij het supermarktoffer heeft gebracht. Duidelijke instructies geven is de truc, weten we inmiddels. Dat brood, vooraan rechts, onderste schap. En voor de toetjes hebben we nu ook een bijzonder inventieve code bedacht. "Neem maar gewoon zo'n pak stomavla; altijd goed, altijd lekker!"

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zó herkenbaar zó herkenbaar! Heeft de arme man zo zijn best gedaan, gaan wij een beetje zitten ***! Dan maar onze tong eraf bijten;-) Dat van de grote boodschap is trouwens óók herkenbaar, ook ik bracht mijn dag gisteren door in het kleinste kamertje. Misschien moeten we er iets mee? Qua sfeer..als we dan toch zoveel tijd daar spenderen kunnen we het maar beter gezellig maken toch...?

(en nu maar hopen dat deze reactie geen domper is na alle commotie..!)

Anoniem zei

Hallo Irene,

Je kent mij misschien niet, maar toevallig heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat jij dol bent op bepaalde lijstjes en deze wilde gebruiken voor op je saait. Dan heb ik goed nieuws; ik héb namelijk zulke lijstjes op mijn computer staan. Ik zal ze je toesturen en hoop dat jij er wat aan hebt, en ik kijk er naar uit dat je ze erop zet!!!

Groetjes

Irèneke's wereld zei

@Anoniem (waarom nou niet mét naam?): een welgemeend hallo en "huh"?
Waaat? Lijstjes, wat voor lijstjes?
Ich bin sehr gespannt...

Irèneke's wereld zei

@Mars: doet me deugd te lezen dat ik niet de enige (schijtende) zeikerd was/ ben. ;-)
Tja, wat kunnen we ermee, qua sfeer? Het idee dat alles, via het riool, in dezelfde zee bij elkaar komt vind ik al behoorlijk knus. Jij?

Anoniem zei

Oh horror; mijn man die lekker smult van zijn eigen gekochte etenswaar. En ik, ik die ontzettend zit te balen omdat het 'mijn merk' niet is!
Die man van mij loopt nogal eens naar de Lidl, is lekker goedkoop zegt ie. Maar ik kan echt niet wennen aan dat Lidl-voer.

Groetjes,
Inge -die momenteel bij de thee een échte roze koek zit te verorberen :)-