dinsdag 21 oktober 2008

't Is geregeld

't Is geregeld.
De constructietekeningen van ons nieuwe paleis komen deze kant op. Altijd handig om in huis te hebben. Desnoods als behang.

't Is geregeld.
Op donderdag 11 december word ik aangesloten op De Pomp. Ik heb het zo kunnen regelen dat dat gewoon gebeurt tijdens mijn reeds geplande poliafspraken. Dus niks dagopname en ontelbare keren voor een ditje of een datje naar Utrecht tuffen. Voor die tijd hoef ik slechts een keer bij de diabetes verpleegkundige op audiëntie te komen. Op donderdag 13 november leg ik bij haar mijn pompexamen af. ;-) Dan moet ik laten zien dat ik ermee overweg kan. Dat ik weet hoe ik de programmaatjes in moet stellen, zodat ik mezelf niet in een door een hypo veroorzaakte diabetische coma bolus. Of zo. En om het accessoirepakket uit te zoeken. Da's natuurlijk helemaal leuk; pompshoppen!

't Is geregeld.
De magnetron in onze droomkeuken wordt er toch een met een stoomfunctie. Helemaal Victoria 'Posh' Beckham. Zij schijnt het halve worteltje en de drie erwtjes die ze per dag verorbert ook te stomen. Is heel gezond. Heeft iets te maken met het behoud van vitamines en zo. Het leek mij bij nader inzien toch wel handig, toen ik van het weekend eindelijk eens de tijd nam om de Bauknechtfolder door te nemen. Over een privékok stond helaas niets in de brochure. Dan is zo'n stoomliflafje toch the next best thing, dunkt me.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt goed Irène, een magnetron met stoomfunctie. Hebben wij ook. Heb het één keer geprobeerd met vis, maar vond het nogal tegenvallen. Je moet natuurlijk ook wel weten hoe je zo'n apparaat gebruikt.....whoehahaha. Toch maar weer eens de gebruiksaanwijzing goed lezen.
Als je het wél goed doet, schijnt het erg lekker te zijn (aldus de lovende woorden van de mensen in mijn omgeving)

Liefs Alie

Joeltje zei

Ik zeg je: die tekening kun je over een jaar dromen. Ik weet nog steeds alle maten uit ons huis zo op te dreunen!

Ik zeg je: je pomp examen gaat vast lukken. En pomp accessoires: das écht wat voor jou!

Ik zeg je: een stoomoven? Ik ben jaloers!

Anoniem zei

O, Ireenm die heb ik ook, van bauknecht, en dan de diesain versie. Het viel me alleen wle tegen dat de stoomfunctie alleen een extra knopje was dat de bijgeleverde plastic bak niet laat overkoken. Maar water moet je dus zelf in de bak doen en dan de magnetron op stoomfunctie.Niet zo heel veel anders dan wat ik met m'n oude magnetron zelf al deed met een bak met een bord erop.
Maar het klinkt wel sjiek!!
Liefs, Miranda

Irèneke's wereld zei

@Miranda: Die van ons is (dus) ook van Bauknecht en beschikt over pro touch. Dat je geen vette vingers achterlaat als je hem aanraakt. Dat hebben al onze apparaten. Leek me wel handig, voor zo'n familie Smeerkees zonder schoonmaakgen. ;-)
Hmm, qua gebruik valt hij jou dus wat tegen? Zal ik iets bekennen? Wij gebruiken onze huidige very back to basic- magnetron alleen voor het ontdooien van vlees en het opwarmen van het kersenpitje. Zo'n kolderieke stoomfunctie is dus totaal overbodig. Maar ja, voor zo'n lullige 38 euro extra ga je achteraf toch spijt hebben als het er niet op/ in zit, zo redeneerde ik! ;-)