vrijdag 17 oktober 2008

Vrijdagvaria

Vanmiddag maakte Rover kennis met Tika, de labradoodlepup van de familie C. Eerlijk gezegd hield ik mijn hart een beetje vast voor deze eerste ontmoeting, want Rover is nooit zo sociaal naar andere honden. Laat staan speelse puppies. Daarnaast is Tika nogal van dure komaf en is dierenkift niet opgenomen in onze verzekeringspolis voor zover ik weet. Het laatste wat ik dus wilde was dat Rover zijn halve gebit in het verse vlees van het aandoenlijke hoopje hondenfleece zou zetten. Tot mijn grote opluchting gebeurde dat ook niet. Er werd wederzijds gesnuffeld, Rover rende angstvallig voor Tika uit en achtte het slechts één keer noodzakelijk om alarmerend te grommen. Daarna bleef het bij negeren. Tika deed nog een halfslachtige poging tot spelen, maar Rover bleef, dozig als altijd, stokstijf onder de keukentafel staan. Net een standbeeld.

Omdat Rover mee mocht op visite, zag ik geen mogelijkheid in één moeite door ook meteen de weekendboodschappen te doen. Want honden in de auto achterlaten of buiten om een paaltje binden, dat komt niet in mijn woordenboek voor. Gevolg voor Sjoerd was dat hij mee mocht moest. Kon hij meteen de zware krat en het fourpack Cola light sjouwen. Én zagen we kans ons er van lieverlee ingeslopen vrijdagavond ritueel te handhaven. Dat houdt in: de pizzeria bellen om het vaste recept te bestellen (een pizza taco calzone en een spaghetti bolognese). Naar Jan Linders ('de Djèn') rijden en daar de kar vol verantwoorde zaken stouwen. De hele meuk in de auto stapelen en vervolgens de straat oversteken om ons te verbazen over de gang van zaken bij de snikhete pizzeria. Je wil niet weten hoeveel personeel daar rondloopt. Naast de drie vaste 'Italianen' is er een blik locale snuiters opengetrokken waar je u tegen zegt. Ondanks de ongetwijfeld lage loonkosten (dat wat zo'n pukkelige puber per uur kost, een pizza naar keuze en twee blikjes Fanta) is het schier onmogelijk dat die tent winstgevend is.

En nu? Nu gaan we lekker naar Mamma Mia kijken! Op dvd welteverstaan. Want hoewel Sjoerd die aanstekelijke Abbaliedjes ook reuze koddig vindt, weigerde hij pertinent om Meryl Streep op een akelig groot bioscoopscherm in die afzichtelijke tuinbroek door het beeld te zien draven. En ergens heeft hij daar natuurlijk ook best een punt. Alhoewel de beminnelijke Colin Firth en de gedistingeerde Pierce Brosnan dan weer een hoop goed maken! Maar daar heeft hij zo weinig aan.

1 opmerking:

Joeltje zei

Ik ben dus heul benieuwd hoe die bevalt. Mama Mia. Heb er NOGAL wisselende verhalen over gehoord.