dinsdag 14 oktober 2008

Wat nou kredietcrisis?!

Weet je, om heel eerlijk te zijn krijg ik een beetje de schijt van die zogenaamde kredietcrisis. Het gaat over niks anders meer. Op tv, in de krant. Iedereen loopt elkaar op te jutten en gek te maken. Je reinste hysterie.

Daarom besloot ik reeds vorige week het optimistische motto van de vaak wat cynische Hugo Borst (DWDD 08-10-2008 jl.) te volgen. "Doe gewoon. Ik merk er niks van hoor. Ik heb een paar geweldige laarzen zien staan die ga ik morgen halen. Ik heb lékker gegeten. Ik heb boeken gekocht, cd's. En ik kan ook wel eens een dagje met brood met hagelslag. Doe gewoon." En als iedereen dat nou zou doen, was alles binnen de kortste keren koek en ei.

Nadat de hulp weg was (economische injectie 1) bracht ik Rover naar de hondenkapper (economische injectie 2). Op weg naar huis stopte ik bij landbouwwinkel Sawin (formerly known as Boerenbond) om me te goed te doen aan bloembollen (economische injectie 3). Niet voor een dreigende hongerwinter maar gewoon om te poten. Als symbool van kleurrijke hoop en nieuw leven wanneer het eind van de winter maar niet wil naderen. Na het geslaagde winterviooltjes experiment van gisteren had ik de florasmaak goed te pakken. Want ik wil kleur in huis en in de tuin. Nu en straks. Vooral als we volgend jaar een prachtige bungalow in de aanbieding hebben. Dan wemelt het hier van de bloemenpracht en lok ik potentiële kopers met de geur van verse appeltaart naar binnen.

3 opmerkingen:

Joeltje zei

Ik zeg "kredietcrisis me reet, geld moet rollen"...

Anoniem zei

Mijn vrouw heeft daar zeker aan bijgedragen. En jij bent ook schuldig, Mols!

The Pigeonman

Irèneke's wereld zei

Ik durf dat toch anders te bekijen, mister Pigeonman!
Jouw vrouw, ik en alle andere dappere dames die zonder met de ogen te knipperen de mastercerd door al die sleuven trekken, zijn de reden dat de economie er weer bovenop komt. Het is allemaal een kwestie van vertrouwen hebben en dat uitstralen. Dan spreidt het zich uit als een olievlek en floreert ons landje binnen de kortste keren als nooit tevoren.
Dus... Moeten de papa's alleen wel knalhard werken om centjes te dienen. Muhahahaha!