donderdag 6 november 2008

Holle bolle iPod

We tellen de dagen af hier. Het duurt ons allemaal veel te lang.
Sowieso tot hét huis klaar is. Al is de termijn van 210 werkbare dagen nu wel echt ingegaan, geloof ik. En binnen die tijd moet het huis klaar zijn. Opgeleverd en wel. Maar als je het uittelt, word je nog niet blij. Geloof me, ik heb het gedaan. Met een beetje pech is dat namelijk pas na de bouwvak. Erná. Da's ergens halverwege augustus. Dan is het alweer bijna herfst. Dat trek ik niet...

Daarom hebben we de focus (niet de Ford) vooralsnog op dé Volvo gelegd. Die komt 2 januari. En ondanks dat dat pas volgend jaar is, is het toch lekker dichtbij. Binnen twee maanden zelfs. (En in januari zijn ze ook weer twee maanden verder met het huis!!!) Een van de hebbedingetjes waarop Sjoerd ons in de Volvo heeft getrakteerd, is een iPod interface. Daarmee kun je de iPod eenvoudig aansluiten en bedienen op het audiosysteem in de auto. Vreselijk overbodig natuurlijk, maar oh zo leuk.

Voorwaarde is wel dat zo'n iPod vantevoren flink gevoerd wordt. Anders hadden we net zo goed alleen een cd-speler in hoeven laten bouwen. En dus zijn we de laatste tijd behoorlijk druk met eten geven. Het magische muziekdoosje beschikt over een opslagcapaciteit van 80 Gb. En in de Benno's die zich vanaf mijn huidige tikpositie pal achter mijn rug bevinden, schreeuwen zo'n zeshonderd cd's om het hardst om geript te worden. Van Abel tot Zwan en van Snoop Dogg tot Vivaldi.

Vandaag besteedde ik de ganse dag aan muziek rippen en bijbehorende albumcovers op internet opsnorren. En maar synchroniseren tussendoor. Toen Sjoerd 's avonds thuiskwam had ik vierkante ogen en een tintelende muisarm. En een mooie bloedsuiker. Want in al mijn muzikale bezetenheid was eten er een beetje bij ingeschoten. Gelukkig was iPod's honger voor tweeën gestild!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi hoi,
Ben een stille lezer, maar herken mezelf altijd in heel veel verhalen van je. Ik blijf lezen!
Nu inmiddels dus even niet zo stil. Sinds vorig jaar in een nieuwbouwhuis, waar we meer dan een jaar op hebben moeten wachten. Pffff... Wat duurt een jaar dan lang. Zo lang je nog dingen uit kan zoeken (keuken, vloer, verf) is het nog leuk, maar als je dan uitgezocht bent, duurt het zo lang. En het ergste zijn de weekenden, samen bij het huis kijken, wegdromen en plannen maken. De allerlaatste maanden zijn het allerergst. Dus... wacht maar! Maar het stomme is, we wonen er nu een jaar en dat jaar gaat dan ineens wel snel! Niet eerlijk!
Lotte

Anoniem zei

wat schrijf jij toch altijd heerlijk om te lezen onder t saaie vernevelen.
x manon

Kim zei

Wat goed van je dat je ook echt al die albumcovers op gaat zoeken! Ik kan me er echt niet toe zetten.

Maar het is echt super handig dat je je iPod kunt beluisteren in de auto. Ik moet het alleen wel via een snoertje doen wat niet altijd even goed werkt...

Irèneke's wereld zei

@Lotte: wat leuk dat je je als voor mij onbekende lezer bekend hebt gemaakt! Het is inderdaad maf hoe de tijd een loopje met je neemt. Uit jouw ervaring maak ik op dat we dus zo lang mogelijk over het uitzoeken van alles moeten doen. Zodat we tot de bouwvakkers klaar zijn voor ons gevoel bezig blijven. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken... Al ben je met accessoires shoppen natuurlijk nooit klaar!

@Manon: als collegasprayer wacht ik eigenlijk nog steeds op een weblog van jouw hand... :-)

@Kim: jaaa, met die albumcovers komt de perfectionist in mij naar boven. Dat moet tot in de puntjes kloppen. Als ik klaar ben met de onze stuur je die van jou maar op. Is zo gefixt! ;-)