woensdag 12 november 2008

Interieur inspiratie

Het is een grote puinhoop hier in huis. De eetkamertafel ligt bezaaid met woontijdschriften, een schaar, lijm en eindeloos veel stukjes knipsnippers. En twee vernuftig aan elkaar geplakte a-viertjes die dienst doen als moodboard. Even overwoog ik om een van mijn laarzendozen uit de garage te offeren, maar bedacht me gelukkig op tijd dat die straks keurig netjes, voorzien van een polaroid met daarop de inhoud aan de voorkant geplakt, moeten pronken in de kleedkamer. Dus dan toch maar liever een wiebelig sfeerpapiertje. Ik waan me zowaar Michiel de Zeeuw van Goudkust, 4 Fun, TV Makelaar!

Ter voorbereiding op de afspraak met de interieuradviseuse die we volgende week hebben, zit ik momenteel uren aan een stuk woontijdschriften en interieurboeken door te nemen. Ik blader, knip en plak me het apenzuur. Op zoek naar dé perfecte plaatjes die het meest in de buurt komen van wat onze inrichting moet worden. Eerder deze week fotografeerde ik vanuit elke denkbare hoek de woon-/ eetkamer. Om een indruk te krijgen in welke sfeer we nu wonen. En om te bepalen wat matcht bij de spullen die door mogen naar de volgende ronde. Concreet zijn dat een antraciete hoekbank en zes brandweerrode eetkamerstoelen. En het vrolijke pinguïnschilderij; in opdracht gemaakt door een vriendin van mijn moeder en door mij aan Sjoerd gegeven toen we een jaar verkering hadden! De eetkamertafel wordt omgedoopt tot bureau en het witte kastje, dat we in elkaar klusten toen Lisa voor het laatst hier was, verhuist naar de slaapkamer. Het is dus heus niet zo dat alles zomaar wordt weggeknikkerd. Hoor. ;-)

Het frappante is dat ik na zoveel gesnuffel en geloer tot de ontdekking ben gekomen dat mijn/ ons droominterieur niet simpelweg in een boekje staat. De getoonde inrichtingen werken wat ons betreft allemaal niet net. Het zijn vooral van die kille natuurtinten waarmee je om je oren wordt geslagen. En veel beton. Lekker gezellig en comfortabel. Het is allemaal zo über stylish verantwoord dat het een beetje op mijn zenuwen werkt. Dan zie je zo'n akelig witte kinderkamer met erin slechts een gloeiend duur bedje van sloophout (van de lepe sloophoutgoeroe Piet Hein Eek) en een nonchalant tegen de muur geplaatste oude ladder. En die is dan gevonden op straat. Dat kan toch geen inspirerende omgeving zijn? Bovendien vind ik nooit zomaar ladders op straat. Of ergens anders. Het komt allemaal veel te gemaakt over.

Wij houden best van modern en strak, maar dan wel in combinatie met kleur en warmte. We willen niet het idee hebben dat we in een toonzaal wonen. Al is die huiselijke zwijnenstal van nu ook weer wat overdreven...

8 opmerkingen:

Jannie zei

Jaa ik hou ook zo erg van woonmagazines! De vraag blijft inderdaad of dat ooit gaat werken voor je eigen interieur!? Maar dat bladeren, knippen, plakken klinkt helemaal leuk! Ben benieuwd wat voor advies jullie gaan krijgen!

Kata zei

Zeer grote glimlach en herkenning bij je beschrijving van wat nou precies het probleem is met die interieur-interieurs.
Ben zooooooow benieuwd hoe het wordt!

Anoniem zei

Wij zitten nu al drie weken in ons uitgebouwde -maar nog lang niet af- huis. We hebben de oude meuk er weer in gezet en gaan eerst eens kijken hoe de meubels staan, welke kleuren we willen en wat voor kasten. Tegen de kerst (van 2009) hopen we helemaal klaar te zijn....

Marije

Foto van je moodboard-tot-nu-toe?

Irèneke's wereld zei

@Jannie en Kata: ik kan zelf ook niet wachten! ;-) En jullie hebben dus ook nog nooit zomaar ladders gevonden?

@Marije: Knap dat je dat kunt. Rustig afwachten en bedachtzaam handelen. Ik wil echter gelijk alles perfect hebben. Al weet ik ook wel dat dat onmogelijk is. Met een beetje mazzel zijn we volgend jaar rond dezelfde tijd allebei helemaal gelukkig in onze stulpen! ;-) Misschien leuk om moodboards uit te wisselen? =D Al stelt mijn plakwerk nog niet zo heel veel voor. Ik wacht nog op de foto's die het Kruitvat voor me heeft ontwikkeld. Morgen kan ik ze ophalen en in mijn knutselwerk integreren.

Joeltje zei

Hilarisch hoe mensen dat soms aangeven in die magazines, ze vinden van alles en dat staat "zo her en der" door het huis. Ze hebben trouwens ook ALLEMAAL achteloos een Eames stoel (mijn ultieme natte droom op interieur gebied) staan, gewoon op de gang of op een kinderkamer. Alsof het niks is. En ze hebben ook allemaal mega interessante beroepen, ze zijn nooit gewoon kassameisje of huismoeder, neenee, ze zijn allemaal interieur- of stoffenontwerper. En wat gebeurd er dan met mij na het leven van een nieuwe VT? Ik ga opruimen, wil acuut weer nieuwe meubels en ga poetsen. Nu is mijn abonnement afgelopen. Ben benieuwd of het nu ooit nog wat wordt met mij!
Ben benieuwd of je moodboard afkomt, hier ligt ie nog ergens in een kast. Ach ja, het huis wordt toch wel mooi!

Irèneke's wereld zei

@Joeltje: het is ook allemaal zo ontzettend functioneel in die boekjes. Want op kleur gesorteerde boeken zijn veel makkelijker terug te vinden dan op gewoon alfabet. Dat ze dat in de bieb niet ook doen?!
Dank voor de nieuwe lading tijdschriften! Dat betekent nog een dag langer de rompslomp van een creatief proces. Zal Sjoerd blij mee zijn... Die loopt nu al constant de rommel achter mij aan op te ruimen. Alles wordt in kaarsrechte stapels gelegd, waardoor ik weer kwijt ben waar ik gebleven was!

Joeltje zei

@Ireneke's wereld: you're welcome. Dit was mijn laatste lading, het abonnement is nu afgelopen. Die kaarrechte stapels..dat is wel het mooist. Maar ja, daar krijg je geen moodboard mee, met een kaarsrecht stapeltje.

Miranda zei

Ik heb ook m'n boeken op kleur... *schaamrood op wangen*
Het zal mijn artistiekerige beroep wel zijn, *grin*

Knippen en plakken is leuk, succes!!