zaterdag 15 november 2008

Missie Badkamer

"Op zaterdag trekken we anderhalf uur per klant uit!" werd me op vrij bitse wijze duidelijk gemaakt, toen ik enkele weken geleden belde voor het maken van een afspraak bij de sanitairgroothandel. Door de week konden ze wel wat ruimer plannen, maar op zaterdag niet want dan wilde iedereen komen. Ja, gek hè?!

Een beetje bevooroordeeld was ik dan ook wel, toen we vanmorgen de dubbele deuren van de showroom open zwiepten. Stipt om één minuut voor elf, op zaterdagmorgen. Dat alleen al deed pijn. Want het had ingehouden dat ik al om half negen mijn wekkertje hoorde pingelen. Op zaterdagmorgen. Door de week sta ik niet eens zo vroeg op. Laat staan in het weekend! De dame die ons zou helpen was "nog even bezig" met een ander klantenkoppel maar zou spoedig bij ons komen, zo begrepen we van de receptioniste. Ik maande mezelf tot kalmte. Iedere minuut die aan de voorkant van ons heilige anderhalf uur zou worden afgesnoept, plakte ik er eigenhandig aan de achterkant weer aan. Sluitingstijd of niet! Toen wat de zus van Beppie Kraft had kunnen zijn eindelijk op ons af kwam gestevend, ebde mijn bevooroordeelde houding niet meteen weg. Sterker nog, ik begon me meer en meer af te vragen of het nog wel goed zou komen. Met de badkamer. Met mij. Op za-ter-dag-mor-gen.

Allereerst liet ze ons de folder zien met daarin de standaard spullen die de ontwikkelaar had bedacht om onze badkamer mee uit te rusten. Natuurlijk waren we goed voorbereid en hadden we thuis allang en breed speurwerk verricht naar closetpotten en wastafels. We hadden besloten de indeling te handhaven en dat het bad mocht blijven, maar de rest moest worden gewijzigd. Ook over de toiletpot hoefden we niet lang te bakkeleien. Graag tweemaal onze huidige Starck 3 kaktroon alstublieft. Echt een dijk van een plee!

Nadat we vluchtig de showroom hadden doorgeploegd om al wat indrukken op te doen, startte het Vlaams sprekende vrouwke haar pc op. "Och hemel," dacht ik nog. "Techniek en het stenen tijdperk, als dat maar goed gaat..." Toch was dat het moment waarop ik al mijn scepsis moest laten varen. Ze toonde zich een meesteres in de beheersing van het speciale sanitairprogramma. Moeiteloos sleepte ze met haar muisje en klikte zó onze droombadkamer op het beeldscherm. Dat ze dit werk al 37 jaren deed en daardoor ook wel enige mensenkennis had opgedaan, bleek uit het feit dat ze moeiteloos onze smaak oppikte. Die wastafel, zulke kranen en op de koop toe ook nog een leuk betegelidee. Waar we binnenkort weer ergens anders voor naar toe moeten mogen. Zij had er absoluut kaas van gegeten.
Om kwart voor één waren we klaar. Met de badkamer. Niet met de wc beneden in de hal. Daar waren we nog niet aan toegekomen. En dus mag ik vrijdag 28 november a.s. nog een keer terug. Zonder Sjoerd weliswaar. Hij vertrouwt blind op mij en mijn smaak. En hij wil niet nog zeven zaterdagen of kostbare werktijd opofferen aan dergelijke dingen.

Bedolven onder de folders en hondsmoe zetten we koers naar Winterswijk. Waar Sinterklaas met de trein zou arriveren. Met de trein! Daarvan zou ik haast van mijn geloof vallen...

3 opmerkingen:

Joeltje zei

Kaktroon, whoehaha!! En die tegelideeën kregen wij ook, bleken alleen stikduur om te laten uitvoeren. Dus dat hebben we laten varen en daar heb ik, tot op heden spijt van. Dus DOENDOENDOEN!

En natuurlijk vaart Sjoerd blind op jouw smaak. Die van mij ook. En dus hangen hier kroonluchters op de plee. En ben ik daar nog steeds blij mee!

Anoniem zei

Die wc poept geweldig, hebben wij ook in onze nieuwbouwkeet. Nog een badkamertip: www.sani-shop.nl

Merkbadkamerdingen, maar dan zeer goedkoop!

Irèneke's wereld zei

@Anoniem-met-dezelfde-poepdoos: Dank voor de sanitairtip maar helaas kunnen wij hem niet gebruiken. We zitten namelijk vast aan één leverancier als we de badkamer er met de oplevering in willen hebben. En dat willen we!