maandag 3 november 2008

Van pitjes en slippies

Dat was balen. Toen het bed net verschoond was en ik voor het slapen gaan mijn nestje nog snel wilde voorverwarmen met het kersenpitje. Dat net iets te lang in de magnetron had gelegen, waardoor er geleidelijk aan een ferme brandlucht door het hele huis trok. Maar toen lag die doorgefikte verwarmingszak al onder de dekens te meuren. En zijn penetrante lucht tot diep in het matras te nestelen. Waardoor ik de dag erna al het beddengoed plus mijn pyjama opnieuw in de wasmachine kon kieperen...

Aan het ellendige zakje gevuld met de pitten van kersen was geen eer meer te behalen. Het ding viel sowieso al van ellende uit elkaar, ondanks een verwoede herstelpoging met naald en draad. Tijdens het stofzuigen van de bank kwam er altijd wel zo'n verloren pitje uit de gleuf tussen twee kussens tevoorschijn. Het brandincident was de druppel. Weg ermee!

Gevolg was wel dat we nu zonder koukleum-bestrijdingsmateriaal zaten. Maar alsof het zo moest zijn, kwam ik al snel een alternatief tegen op internet. Slippies! Gekocht via iBood en minstens zo fijn als die verdraaide pittenrol. Het zijn pantoffels voor in de magnetron. Gevuld met lijnzaad en lavendel. Dus stinken ho maar! Ideaal. Alleen mogen mensen met diabetes ze niet gebruiken. Stond op de doos. Het is me een raadsel waarom. Vooralsnog merk ik er niks van. Er groeien in elk geval nog geen hoorns uit mijn hoofd.

3 opmerkingen:

Joeltje zei

Ik wilde NET gaan schrijven: dan moet je zo'n lijnzaad ding kopen maar allememaggies...dat heb je dus al! En wat? Op IBood?! Ik zeg ALTIJD tegen manlief: interessante aanbiedingen doorsturen hè? -gaat zich nu zelf aanmelden-

En dat van die diabetes patiënten? Huh? Heeft misschien te maken met wondjes op je voeten die je moet opmerken of zo? I don't know..

Joeltje zei

Blokker had ze ook, zag ik. Zijn ze fijn? Want dan overweeg ik ze ook aan te schaffen.

Irèneke's wereld zei

@Joeltje: Ze zijn super! Ze zijn zelfs zo fijn, dat ik je Blokkertip ter harte neem en me morgen naar de winkel spoed. Diabetes of niet. Vriestenen lijkt me ook niet bepaald gezond, toch?
Ik zeg: DOEN!