zaterdag 1 november 2008

Zen

Gisteravond hoorden we dat ons voor vandaag geplande uitje naar het midden van het land niet door kon gaan. In huize V. was iedereen geveld door het rondwarende griepvirus en het leek alle partijen daarom beter om even uit elkaars buurt te blijven. Ondanks dat het erg jammer was dat we elkaar niet zouden zien, voelde deze onverwacht vrije zaterdag toch zomaar als een cadeautje. Want nu waren we ineens verplicht tot helemaal niks. En juist dat vind ik meestal erg moelijk. Van het vooruitzicht van een totaal lege dag word ik behoorlijk onrustig en in mijn hoofd begint het dan acuut te borrelen. Hier of daar naar toe, dit of dat doen. Als het maar niet gewoon thuis blijven en niksen is.

Gek genoeg werd het juist een heerlijke dag van compleet niksen. Toen we wakker werden keken we naar een onheilspellende, dikke, grijze lucht. Het was nog droog maar de vraag was hoelang dat zo zou blijven. Sjoerd had zich voorgenomen de auto's uit te zuigen en daarna de tuin in te duiken. Ik besloot na het douchen 'iets makkelijks' aan te trekken en mezelf met een stapel ongelezen tijdschriften op de bank te nestelen. Net toen ik de Intermediair had opengeslagen, brak de hemel open. Sjoerd was juist klaar met zijn zuigklus en wist ternauwernood de zuiger van de verdrinkingsdood te redden. Alles wat restte was de bank, de Playstation, kaarsjes aan en de behaaglijkheid van fleecedekentjes. Sjoerd gamede, ik deed een dutje. Iedereen zen. Het was de meest lome zaterdag van het jaar. Heerlijk!

2 opmerkingen:

Kata zei

Zo heb je 4 keer plezier van 1 afspraak: als we 'm maken, als we 'm afbellen, als we 'm opnieuw maken en als-e dan eindelijk doorgaat!
Zeer herkenbaar, heerlijk he, het betere cocoonwerk.

Irèneke's wereld zei

@Kata: al is de vierde keer natuurlijk wel het leukst!