donderdag 4 december 2008

Beestenbende

Ik blaat nog even vrolijk verder hoor, over nieuw huis gerelateerde zaken en aanverwante inrichtingsperikelen. 't Is tenslotte mijn webplekje hier hè? ;-)

Nu we weten dat er een geschikt plekje in ons nieuwe paleis bestaat voor de antieke kast, hebben we besloten om hem mee te nemen. Een combinatie van strak modern met warm antiek is helemaal je-van-hét, zo weten we inmiddels.
Voorwaarde was wel dat het gammele geval voor die tijd een grondige opknapbeurt moest krijgen. We vreesden namelijk voor het voortbestaan ervan als hij nog één keer uit- en weer in eklaar moest worden geklust.

En dus kwam er vanavond een vakmannetje. Hij had al tig van dit soort kasten onder handen genomen en wist er wel raad mee. Met wat spijkers, lijm, boenwas en een authentiek slot gaat hij de kast zodanig transformeren dat we hem niet meer terug kennen als hij klaar is.

Gevolg is wel dat we nu enkele dagen in een beestenbende bivakkeren. Werkelijk waar óveral staat troep in huis. Waar we ook komen struikelen we over audioapparatuur, glaswerk, taartbordjes en talloze lege telefoon- en navigatieapparatuurdozen. Waarom we die laatste categorie bewaren is me overigens een raadsel! Alles wat uit de kast kwam, moest een tijdelijk nieuw plekje krijgen. Dat was nog geen sinecure.

Ik zie nu al uit naar de verhuizing...

Geen opmerkingen: