zaterdag 27 december 2008

Groninger toilettest

Twee dagen achter elkaar een vijf gangen diner naar binnen werken, bleek toch iets te veel van het goede. Ik ben best een ambitieuze eter, maar deze kakafonie aan exquise etenswaar was zelfs mij te gortig. Daar was niet tegenop te Creon-en.

En zo kwam het dat ik me in de gemene vrieskou van het hoge noorden binnen 24 uur maar liefst zes keer voor een number two naar elke willekeurige wc kon haasten. In plaats van de jaarlijkse oliebollentest van het AD (met op steenworp afstand van ons hotel de keet met de goorste bol, nul punten!), deed ik mijn eigen kleine Groninger toilettest. De hoogste score was zoals verwacht voor de plee in onze eigen badkamer van Hotel de Ville. Op de voet gevolgd door een gedeelde tweede plaats voor de statige pot van 't Feith Huis en de verrassend a-muzikale doos van de Opera. Hekkensluiter was de koninklijke troon van Soestdijk; hoewel de naam anders doet vermoeden poep je daar toch echt het armoedigst.
Daarna was ik eindelijk leeg. En een confectiemaat geslonken.

Gelukkig beletten mijn op hol geslagen darmen me niet om de prachtige stad te verkennen. In een van de vele winkels die Groningen rijk is, deed ik zelfs een lang gekoesterde aankoop. Zwart-met-bruine paardrij-achtige laarzen. Op slag verliefd was ik, toen ik ze zag. En zoals dat in sprookjes gaat, zaten ze direct als gegoten. Als het de rode schoentjes waren geweest, was ik er zo op weggelopen. Tussen alle detailhandel door had ik ook best oog voor de schitterende oude gebouwen en natuurlijk de bekende Martinitoren. Daar maakte ik zelfs een foto van. Met blote handen!

2 opmerkingen:

Louise zei

Zijn het de laarzen die later (eerder) op de foto staan van Rovers seksuele avontuur met de Paris Hilton hond in bont?

Irèneke's wereld zei

Je hebt een scherp oog Louise!
Jammer genoeg komen ze op deze foto niet helemaal tot hun recht. Maar de focus lag in dit plaatje dan ook op de gaydogs. Met kerst droeg de harige handtas overigens een gebreid babyblauw truitje mét bontrand. Hilarisch!