vrijdag 5 december 2008

KNAL!

Het moet rond een uur of zeven zijn geweest, dat we opgeschrikt werden door een luide knal. In mijn slaapdronken staat van zijn vroeg ik me nog even af of ik het soms gedroomd had. Maar toen Sjoerd vroeg wat dát voor knal was, wist ik dat het echt was. Hè getsie!

Toen ik toch wakker was kon ik net zo goed mijn ochtendplasje gaan plegen, besloot ik. Weer terug in bed volgde al snel een tweede knal. Dat was het moment waarop ik me serieus begon af te vragen of we te maken hadden met een nucleaire aanval. Of een schietpartij. Of een ernstig ongeluk in de haven, met gevaarlijke stoffen en gifwolken. Of iets anders heel engs. Angstvallig lag ik te wachten op het geluid van de sirenes. En hoe ik zo snel mogelijk alle ramen en deuren moest sluiten. En dat we geen radio op batterijen hebben om het laatste nieuws te horen. Laat staan gasmaskers!

Tot ik me bedacht dat het ook best zo'n geluidsbarrière kon zijn geweest. Er vliegt hier namelijk best wel eens het een en ander over.

Misschien toch iets teveel 24 gekeken?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn door de overheid regels opgesteld om overlast door de “sonic boom” te voorkomen. Straaljagers mogen boven land niet meer door de geluidsbarriëre gaan, tenzij de omstandigheden dit vereisen. Bijvoorbeeld als een vliegtuig ongeïdentificeerd over ons grondgebied vliegt, stijgen de straaljagers op en gaan zo snel mogelijk achter dit vliegtuig aan, warbij ze dan door de geluidsbarriëre mogen gaan. Vorig jaar is dit voor het laatst gebeurd.

Irèneke's wereld zei

Oh. Aha. En nu?

Joeltje zei

Ik heb samen met de buurvrouw ook al eens de conclusie getrokken dat er een gasontploffing op "de print" geweest moest zijn. Manlief en haar manlief concludeerden ook een geluidsbarriere. Maar gezien de reactie van anoniem kan dat dus ook niet. Wat was het dan