vrijdag 12 december 2008

Kwibus Deux*

"Geen Wentworth Miller hè?" riep ik hem nog gekscherend na.
Komt 'ie drie kwartier later thuis, is de héle mikmak eraf!
"Ja, ik was het zo zat om steeds opmerkingen over mijn haar te krijgen. Dus heb ik tegen de kapper gezegd dat hij er alles maar af moest halen. Al vind ik het zelf ook wel wat te kort geworden."
Het is verbijsterend te moeten constateren dat Sjoerd gevoeliger is voor de meningen van collegae en ander volk dan die van zijn eigen meissie. Ik vond zijn langere haar zo leuk. Hij wilde niet langer voor André Rieu uitgemaakt worden. Ik vind André Rieu een fenomenale Sjeng.

Terwijl Sjoerd's ogen vanuit elke denkbare positie werden opgemeten en doorgelicht, scande ik alvast de talloze rekken met monturen. Het leek me dat hij na een termijn van negen jaar best eens een nieuw model kon overwegen. De oogmeting wees uit dat het niet bij een nieuw frame bleef. Die nachtelijke kringen om brandende straatlantaarns worden veroorzaakt door slecht zicht. "Nou, heb je al iets leuks gezien?" vroeg hij toen duidelijk was wat de nieuwe glassterkte moet worden. Is de Paus katholiek? Natuurlijk had ik al wat leuks gezien! Alleen blijken we ook briltechnisch niet bepaald op dezelfde lijn te zitten. Hij wil onopvallend, ik houd wel van een aanwezig montuurtje. Geen Jacques d'Ancona of Carry Slee-achtige creaties hoor, maar gewoon een fruitig framepje. Daar gingen we weer. Ons gekibbel bleek reuze vermakelijk voor de aanwezige klandizie en ook de verkoper zag ik smalend lachen. Maar hij droeg zelf bril noch ring, dus dat telt niet.
Natuurlijk won Sjoerd's model het. Hij moet er immers mee rondlopen. Vanaf nu zelfs de hele dag. En hé, ik ben de beroerdste niet om toe te geven dat hij er ondanks zijn korte koppie en het wegvallend brilwerk nog steeds helemaal zijn mag! ;-)

Om onze huiselijke twisterijtjes te temperen en mijn pomp te vieren, besloten we uit eten te gaan. Dat bleek de beste beslissing van de avond! We proostten op het kapsel, de bril, mijn longfunctie, de pomp en ons. We kwamen tot de conclusie dat CF net een B.V. is. Het is de kunst de B.V. met een afweging van wat de juiste middelen zijn zo goed mogelijk te laten draaien. En met gekruiste vingers durf ik best te zeggen dat het er naar uitziet dat de jaarrekening van mijn CF B.V. er, ondanks wat dipperijtjes in de voor- en nazomer, best goed uit gaat zien.

*Kwibus Deux: hiervoor werd Rover en passant uitgemaakt in het restaurant. Door een beschonken bejaarde die wel gecharmeerd was van ons harige accessoire. Het paste echter niet helemaal bij het verhaal hierboven, maar ik vond het jammer het onvermeld te laten. Gelukkig hebben we altijd de titel nog hè?!

4 opmerkingen:

Tamara M. zei

En waar is de foto? Wil wel weten hoe Sjoerd er nu uit ziet, zo zonder haar!!

xxx Tamara

Anoniem zei

En dat alleen omdat ie herkend was in het AZU ;-)Ben wel heel benieuwd hoor dussuh....foto foto foto foto!!

XKitty

Joeltje zei

André Rieu, we moesten er erg om lachen..arme Sjoerd. Ik ben van het kortgeknipte haar, ben altijd zoooo enthousiast als J. weer bij de kapper is geweest. Dan is het weer een jongetje. En stiekem is het al best een oude man, dus als ik hem dan jongetje noem, vindt hij dat wel weer leuk.

En Rover is gewoon een kwibus. Een lieve kwibus.

Miranda zei

Niks mis met Wenthworth, helemaaaal niks mis mee zelf, gisteren weer kwijlend op de bank! En jouw Sjoerd staat het vast ook heel goed!