vrijdag 23 januari 2009

Badkamer: de finale!

Laat drie keer in hemelsnaam scheepsrecht zijn. Want ik heb het er nou wel gehad en gezien. 'k Kan de hele showroomindeling onderhand dromen. Weet elk fonteintje en glijstangcombinatie feilloos te hangen.

Omdat die botte boer van de vorige keer niet helemaal gedaan had wat we besproken hadden en we derhalve een afwijkende offerte kregen opgestuurd, toog ik vandaag andermaal naar de sanitairspecialist. Op mijn verzoek werd de afspraak gemaakt met dat alleraardigst Belgisch tanteke. Zij hielp ons de eerste keer goed, alleen was de tijd waarin alles moest gebeuren toen wat krapjes.

Samen namen we de offerte puntsgewijs door. Enkele onduidelijkheden werden nader toegelicht en opgelost. Verder besloot ik om de glazen douchewand en -deur toch maar wél met anti-plaque te nemen, poetsgodin als ik ben voor de nog op te snorren hulp. En het veel te dure kastje voor onder de wastafel werd resoluut van de offerte afgeknikkerd. Dat kopen we tegen die tijd wel voor minder dan de helft bij een bouwmarkt. Ondanks dat de timmerman die dit soort opdrachten krijgt toegespeeld een echte vakman is, aldus Beppie's zus. 't Is maar een badkamerkastje hoor, geen brandveilige kluis voor onze aandelenportefeuille en mijn antieke gouden sieraden. Tot slot bogen we ons nog over het lichtplan, want woensdagavond kreeg ik in ene last van spotjesjeuk. We zouden vast met terugwerkende kracht spijt krijgen als we er een of andere lelijke badkamerlamp moesten ophangen. Een belletje naar de aannemer leerde dat ze aanstaande maandag met het trekken van de kabels gaan beginnen. Of in elk geval de voorbereidingen ervan. Weet ik veel, ik werk niet op de bouw. Volgens hem was haast geboden, maar kon ik uiterlijk vandaag nog een wijziging doorgeven. Nou, precies op tijd gelukt! Net als het heel houden van de auto trouwens. :)

5 opmerkingen:

Linda zei

Volgens mij nemen ze per definitie botte boeren aan bij sanitair-zaken (zie ook mijn dramaverhaal over mijn tegels, ook bij een sanitairzaak).

Ik heb ook een flinke verbouwing voor de boeg, een opbouw en een nieuwe badkamer.
Zie nu al tegen het uitzoeken op. Maar goed, uiteindelijk zal het allemaal heel mooi worden natuurlijk ...

Joeltje zei

Anti plak? Wauw!

En die badkamerlamp, daar kom je wel overheen? Maar dat badkamerkastje, das nou zonde. Want wij hebben dus nooit meer iets kunnen vinden voor onder de wastafel. Zonde.

Anoniem zei

Ik zeg: sanidump... Daar hebben wij uiteindelijk na jaren alsnog een mooie wastafelonderkast gevonden. Mooi scrabblewoord trouwens ;)
Anti-plaque moet je zeker doen, scheelt je een hoop poetswerk! En daar worden we blij van he.

X uut Zeeland,
Inge

Irèneke's wereld zei

@Linda: ik heb het gelezen ja... Daar word je niet bepaald vrolijk van! Wij wilden per se geen huis waaraan verbouwd moest worden. Instap-klaar of nieuwbouw, dat was de voorwaarde. In dit huis hebben we de badkamer en wc laten doen terwijl we er woonden. Dat was geen doen. Niet om je bang te maken nu of zo... ;)

@Inge: kijk, dat zijn tips waar ik wat mee kan! Zo eens even googlen, die sanidump.

@Joeltje: jij geen anti-plaque en spotjes begrijp ik? En voor het kastje kun jij wellicht ook eens bij sanidump kijken!

Linda zei

Ooooww ... *zweet breekt uit* .

Toen wij in dit huis kochten zo´n 5 jaar geleden hebben we bewust veel verbouwd.
Zo vanneh: dan hoeft er voorlopig niks te gebeuren.
Maar ja, gewijzigd inzicht en een lekkende badkamer zorgen toch voor een wijziging in de plannen.

Komt natuurlijk allemaal helemaal goed (hoop hoop / duim duim).