woensdag 14 januari 2009

Dingen die ik stom vind

* Opgedrongen verplichtingen 'omdat het nou eenmaal zo hoort'.
* Taalfouten. Verhaspelde uitdrukkingen in gesprekken, dingen als groter als mij, d-t geblunder op papier, het gebeurd/ het is gebeurt, jou tas/ ik geef de tas aan jouw.
* Dat het in films nooit normaal regent maar altijd overdreven hoost. En dat acteurs die zich in die plensbui bevinden bij het eerste shot steevast helemaal droog zijn om er het volgende moment als een verzopen kat bij te staan.
* Roken.
* Volwassen vrouwen met twee staartjes.
* Vage bekenden in de supermarkt tegen het lijf lopen en die dan ook nog plichtmatig tegen je zeggen dat je er 'echt goed uitziet!' terwijl je er keihard bij loopt als een bleke voddenbal.
* Musicals.
* De schimmigheid van (mobiele) telefoonrekeningen. Je krijgt zo belachelijk veel info dat het lijkt of het klopt. Controleerbaar is het echter niet.
* De tv serie Kinderen Geen Bezwaar. Hier in huis noemen we het programma altijd Serie Niet Leuk.
* Pretentieuze mensen. Vergeet nooit waar je vandaan komt. Stront wie hèt oe gescheten?
* Sporten.
* Domme mensen. En dat er daar zoveel van zijn. En dat dat allemaal blind achter elkaar aanloopt. Of is het pretentieus om dat te vinden? ;-)

27 opmerkingen:

Louise zei

Dat van die telefoonrekening heb ik nooit zo bekeken, maar je hebt volkomen gelijk. H e e l stom.

En Sonja Bakker. Die is ook stom. En het keuzemenu als je een instantie belt. En de wachtmuziekjes als je instanties belt. Allemaal stom. En volwassenen die da bomb zeggen. Of mannen die hun vrouw moeder de vrouw noemen.

He, lekker, zo'n lijstje. Ik zou er ook 1 willen maken, maar ik moet zo naar de tandarts. (Ook stom)

Irèneke's wereld zei

@Louise: succes bij de tandarts. Die van mij is gelukkig heel aardig en nog gelukkiger liggen er hier geen tramrails waar ik tussen zou kunnen vallen. ;-)
Goede aanvullingen heb je gegeven. Vooral van die wachtmuziekjes. da bomb en moeder de vrouw. Die zijn idd Heel Erg!
Het inspireerde me tot nog meer eigen stomme aanvullingen.

Marjolein zei

En... respect?!
Daar kan ik ook nooit zo goed tegen :-) Waarom dat woord nu ineens zoveel gebruikt moet worden?

Mooi lijstje hoor!

Irèneke's wereld zei

@Marjolein: jaaaaaaa! Dat is ook een goede. De grootste aso's hebben de mond vol van respect. Dat ze vinden dat ze dat moeten krijgen. Zouden ze niet weten dat dat twee kanten op werkt?
In datzelfde rijtje past dan ook het veelvuldig strooien met norrrmen en waarrrden. Moe word ik ervan. Vroeger (hoor mij nou...) heette dat gewoon normaal doen!

Elke zei

Weet je wat ik ook altijd zo stom vind in series of films? Als daar iemand aan het autorijden is, zit die altijd zo aan dat stuur te draaien, ook al is het gewoon een rechte baan en kijken ze zelfs helemaal niet naar de weg..

Lotte zei

- dat als je de douche aan doet, eerst altijd een koude plons water over je heen krijgt
- dat mensen die net baby's hebben gekregen ook nergens anders meer aan kunnen denken en het in gesprekken alleen maar hebben over de fruithapjes die zoonlief al kan eten of je uitnodigen voor het feit dat dochterlief (van 4 maanden) moet afzwemmen... En voor de zwangerschap maar zeggen dat ZIJ zich zo aan die types ergeren.
- het idee dat je altijd maar wat leuks moet doen en als je zegt dat je een weekend alleen maar op de bank hebt gezeten (heeeeeeeerlijk!) kijkt men je aan of je niet goed wijs bent. Stel je voor dat je geen sociaal leven hebt.
- In oktober al moeten plannen wat je met oud&nieuw gaat doen en als je dus vervolgens op 22 december aan mensen vraagt of ze al wat te doen hebben, hebben ze allemaal al wat. En vervolgens zit je dus met z'n tweetjes op de bank (zie vorige punt).
- Goede doelen, waar je al kapitalen aan spendeert per jaar, die je nog allerlei reclamemateriaal toezenden om nog meer geld over te maken. Stop dat geld lekker in de arme kindjes!

Louise zei

Lotte; mee eens! Het Verplicht Iets Leuks doen in het weekend is vreselijk en ik zat deze jaarwisseling dus ook met M alleen op de bank. (En zo zagen wij dat Youp van 't Hek ook aardig stom is)

En ik vind mensen die houden van "reizen" ook vrij stom. Ze zeggen het ook met een erg lang gerekte ei, "oh, ik ben dol op rrrreieieizen, heeeerlijk". Ook zijn ze niet gewoon in het buitenland, maar ze 'zitten' er.

Mensen die doordraven kunnen ook best stom zijn, dus vanaf nu ga ik alleen nog maar de stomheids-reacties lezen.

Lotte zei

Nee, wat dan een hoogtepunt is als ze niet zeggen dat ze gewoon met vakantie zijn geweest of hebben gereisd, maar dat ze voor enige tijd in het buitenland zijn verbleven (lees: een weekje Ardennen). Pfff...

Oja, wat ook stom is: moeders (vaders mogen ook) die toestaan dat hun kind alles mag in, bijvoorbeeld, de supermarkt. Een kind mag het-nog-niet-betaalde-drinken opdrinken, het kind mag keihard tegen andere mensen aanrijden met het winkelwagentje (en moeder kijkt jou vervolgens aan, alsof jij in de weg staat...), het kind mag bovenop het speelgoedautootje staan, in plaats van er in zitten. En moeders zegt dan ook nog: 'Oh, wat kun jij dat goed!' En zes jaar later als ze bij mij in m'n mentorklas zitten (ik ben docent op een middelbare school) en je spreekt de bewuste moeder aan op het feit dat het kind alles maar kapot maakt, andere leerlingen slaat en ontiegelijk brutaal is, geven ze aan dat kindlief thuis helemaal geen problemen veroorzaakt...

Lotte zei

En eigenlijk zijn mensen die zeuren ook zeer irritant, maar af en toe je frustraties uiten kan erg fijn zijn in deze depressieve wintertijd...

Irèneke's wereld zei

@Elke: inderdaad, zó overdreven. Dan zwiept het stuur van links naar rechts en zit de bestuurder ook vaak mee te wiebelen. Alsof 'ie op een trampolinestoel zit.

@Lotte: dank voor de aanvullingen!
Jij hebt ook geen thermostaatkraan begrijp ik? ;-)
En ja, dat babygeluiter is vre-se-lijk. Gelukkig zijn mijn moedervriendinnen allemaal behoorlijk normaal gebleven. Maar daar selecteer ik ze ook op natuurlijk!
Met samen 'gezelli' (ieks!) op de bank is helemaal niks mis. Ik word eerder moe van al die sociale veelvraten die niet eens een avond gewoon thuis kúnnen blijven.
God ja, bedelbrieven. Hoe kon ik die vergeten?!

@Louise: *kreun* de reislustige medemens... Die voor een half jaar naar Australië gaat om van alles te ontdekken over zichzelf en anderen 'ensow' en dan thuis tot de ontluisterende conclusie komt dat daar ALLES hetzelfde is gebleven.

Irèneke's wereld zei

@Lotte: soms gaat er niks boven klassiek zeuren!
Misschien een rare vraag trouwens, maar kan ik jou 'kennen' van een geanonimiseerd blog waar ik wel eens op heb gereageerd?

Lotte zei

Nee, heb geen (geanonimiseerd) blog. Heb je site viaviavia ontdekt en op de een of andere manier blijven hangen, haha.
Ik lees al een paar jaar mee, moet altijd erg lachen om je stukjes, vaak enorm herkenbaar. En ik kan het niet laten om af en toe te reageren. Ik ben ook van diezelfde wc-pot en dat nieuwbouwhuis, weetjenog!?

Joeltje zei

Volwassen vrouwen met twee staartjes? NIET TE BEGRIJPEN! Zooo stom!

En musicals? Zo waar nóg stommer. Echt héél stom.

Gelukkig vind jij dat ook. Dat is dan weer leuk. Heb laatst ook zo'n stom gemaakt. En ontdekte dat ik dat wekelijks zou kunnen doen. Heerlijk, lekker zeiken op alles wat stom is. Heerlijk!

Irèneke's wereld zei

@Lotte: dan lijkt jouw profiel sterk op dat van iemand met een anoniem blog. Ook verhuisd naar een nieuwbouw huis en ook leraar op een middelbare school. Vandaarrr. ;-)
Dat wij dezelfde pot hebben was ik niet vergeten! Ik denk dagelijks aan je, als Philip en ik elkaar ontmoeten. =D

Marije zei

-moederS de vrouw nóg erger....
-mensen die hun kind 'de kleine' noemen
-Janice Dickinson
-voorruit krabben
-je voornemen op tijd naar bed te gaan en dat steed niet doen
-en ja, die wekker 's ochtends

Irèneke's wereld zei

@Marije: en wat dacht je 'het vrouwTJE'? Sowieso vind ik alles wat groot is en verkleind wordt uitgesproken stom. Met als meest nare voorbeeld 'vriendinNETJE'.
Hahaha, en over 'de kleine' gesproken...
Toen ik nog secretaresse was had ik een collegaatje ;-) die een zoon van 12 had. Zij sprak steevast over DE KLEINE als ze iets over hem vertelde. Verder was ze wild van designer kleding maar had niet de middelen die te kopen. En dus verviel ze in slappe aftreksels. Zo Droeg ze een sjaal waar DC op stond. Dat leek inderdaad bijna op de initialen van Dolce en Gabanna. Sindsdien ging ze door het leven als Gukki (vrij vertaald van Gucci). En het merk BMW sprak ze uit als Bie Em Wie Dobbel Joe. Ik zweer het je!!!

Daan van Doorn zei

Kinderen geen bezwaar vindt ik wel leuk.

Marije zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marije zei

Ik HAAT het woord collegaatje.
Bie Em Wie Dobbel Joe, probeer dan je gezicht maar eens in de plooi te houden!
Oh en ik vind nog wel iets heel stom maar dan kan ik hier echt niet noemen, misschien ooit per mail.

Irèneke's wereld zei

@Daan: dat mag. Als ik maar niet hoef mee te kijken! ;-)

Kim zei

Shit ik voel me gewoon aangesproken en bied alvast mijn excuses aan voor alle taalfouten die ik ooit heb en ooit zal maken. Maar he ik rook niet en draag nooit maar dan ook nooit twee staartjes!! ;)

Nog een paar dingen:
*Als je fysio die een jaartje ouder is je jongedame noemt!
* Afval van de Mac langs de weg. {Eigenlijk alle afval in het natuur}
* Stof in huis als je net gister alles hebt schoon gemaakt.
* Mannen met halve sokjes, ieuw.

Echt heerlijk zo zeiken!!

Lotte zei

@Daan: zie punt twee van 'dingen die ik stom vind'

Oja, nepmerkkleding. Wat ik ook stom vind: merken. Op zich is het logisch dat dingen een merk hebben, maar dat overal altijd merken op staan en dan het liefst megagroot, zodat iedereen kan zien dat je merkkleding hebt... Kunnen dingen niet gewoon ding zijn, in plaats van een levend reclamegeval.

Ook irritant: mensen die vragen hoe het met je gaat en voordat je antwoord gegeven hebt begint deze persoon al te vertellen hoe zwaar hij/zij het wel niet heeft. Negeren zulk soort mensen!

Inge zei

Als je met veel moeite ein-de-lijk een afspraak hebt gemaakt met een vriend(in) en samen gaat bespreken wat jullie dan op die bewuste afspraak gaan doen, zegt hij/zij: 'Wat jij wilt.'
Daar krijg ik dus echt jeuk van!!

Verder vind ik alle nederlandse spelshows ergerlijk stom, mijn man gelukkig ook :)

Marije zei

Ik vergeet dat ik mezelf ook vaak stom vind. Da's eigenlijk wel heel stom.

Anoniem zei

Nou, dan kan ik niet achterblijven:

- mannen in korte broek op een andere plaats dan het sportveld of achter in de tuin (lees: de Nederlander op vakantie).
- Ge Reinders
- het vieren van Valentijnsdag of Halloween in Nederland
- alle zenders van RTL of SBS
- het feit dat Giel Beelen ALTIJD een dom mutsje draagt
- Nederlands Filmfestival (en Nederlandse films met de obligate neukscene)

Jannie zei

Bie Em Wie Dobbel Joe!! Hahaha! Oh god wat grappig! Dit hele bericht trouwens en de reacties! Maar de BMWDJ wint het! ;)

Anoniem zei

Je gordijnen niet laten maken door je schoonmama omdat ze dan altijd te kort of te lang zijn of andreszins niet passen. Je bestelt ze bij de HEMA en vergeet de bon te checken en zit dan alsnog met te korte gordijnen voor de prijs van 10 keer schoonmamagordijnen.

Marije