zondag 11 januari 2009

Einde vorstverlet?

We deden drie constateringen toen we op het terrein waren dat we onder de sneeuwhopen als 'de bouw' meenden te herkennen. Want ondanks dat we sterk vermoedden dat er de afgelopen week nul komma bokkie gebeurd was, gingen we toch even kijken.

Er waren inderdaad geen zichtbare sporen van enige actie waarneembaar. Alle huizen in wording lagen er in dezelfde staat bij als drie weken geleden. Net als de houten ladder die nonchalant tegen de zijkant van ons huis lag te liggen. Alleen dan met sneeuw dus. Waar geen enkele afdruk van een stevige werkstapper in stond afgedrukt.

Toch togen we goedgemutst huiswaarts.
De dooi was onmiskenbaar ingetreden, eindelijk. Dat voelden we niet alleen zelf aan de buitentemperatuur, maar wees ook de thermometer in de auto uit. Zeer positief!
Net als de gezellige shovel die op en af door de straat reed. Op zondagmiddag ja! Naar alle waarschijnlijkheid om ervoor te zorgen dat de jongens van de bouw morgen met frisse moed en zonder al te veel sneeuwhinder het noeste werk kunnen hervatten. Als gezegd, zeer positief.

4 opmerkingen:

Louise zei

Op dat de dooi snel inzet en het straks weer miegelt* van de bouwvakkers !

*Als in krioelen inderdaad... das toch heus (bijna) gewoon nederlands?

(trouwens goeie vondst, van Ruben... Voorkeur voor een smaak?)

Anoniem zei

De dooi heeft hier vandaag goed zijn werk gedaan...die bouwvakkers van jullie kunnen zoooo aan de slag en doorwerken met die hap!!

Grts,Kitty

Joeltje zei

Die ladder hè, die is er gewoon neergelegd door de VT wonen stylist, ik weet het zeker!

Irèneke's wereld zei

@Louise: verras me! =D
Als het maar niet iets met champignons is...

@Kitty: en zo is het! "Sjeng, aon de geng!" zoals ze het in Maastricht zeggen.