maandag 26 januari 2009

En de La Prairie vloog door de lucht!

Of ik er echt blij mee moet zijn weet ik eigenlijk niet. Toch probeer ik maar van het positieve ervan uit te gaan. Ik kan in elk geval vast wennen. Aan troep en chaos.

Ons filiaal wordt namelijk uitgebreid. Het naastgelegen pand huisvestte jarenlang een eetgelegenheid. Waar ik als kleine ukkepuk de tent nog eens bij elkaar dreigde te schreeuwen, toen ik zag dat andere mensen wel al eten kregen maar ik niet. Datzelfde pand ondergaat momenteel een flinke verbouwing. Om straks in maart te worden samengevoegd met de bestaande winkel.

Het spreekwoord wie mooi wil zijn moet pijn lijden geldt in zekere zin ook voor deze verbouwing. Want voordat het straks echt wat is, moeten we nu stevig door het stof. Letterlijk en figuurlijk! Er is een blik bouwvakkers opengetrokken dat wel raad weet met de sloophamer. De meest angstaanjagende geluiden doen ons keer op keer opschrikken. Op het moment worden de twee panden nog slechts gescheiden door een dun, houten noodwandje dus dat maakt het allemaal extra gehorig. En krakkemikkig. Want tegen die noodwand zijn stellingen getimmerd. Om alle flesjes en potjes toch zo goed mogelijk uit te stallen. Vandaag draafden we met gevaar voor eigen leven langs de noodwand op. Door het ferme gedril aan de andere kant van het hout vlogen de potjes La Prairie ons om de oren. We deden maar of het een spel was. Net als vroeger bij Ron's Honeymoon Quiz. Daar had je ook zo'n spel met uit de lucht vallende stokken die je moest vangen. Wie de meeste stokken had gevangen mocht door naar de finale. Degene die bij ons de meeste potjes ving, behield de jongste huid. Het werd N. Bofkont!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh nee, mijn favoriete merk, zomaar op de grond!!! Die bouwvakkers ook. Die zal het geen worst interesseren.

You know who!!!

XXX

Irèneke's wereld zei

Hahahahahahahahahahaha!!!
Ik heb wer-ke-lijk geen ideeeeeee.
Zo roekeloos hè, die AXE-knakkers.

Linda zei

Was dat niet de Ted de Braak show ... met die stokjes ?

Irèneke's wereld zei

@Linda: dat zou ook kunnen. Ik twijfelde al een beetje toen ik het verzon. In mijn beleving was er bij de Honeymoon Quiz toch ook echt iets met vangen dat uit de lucht kwam. Appels uit een boom dan?

Inge zei

Psst.... Het was de Willem Ruis-show...

Irèneke's wereld zei

@Inge: is het heus? Dat is echt zwaar voor mijn tijd! ;)
Maar volgens mij kwam dat spel sowieso in haast elke spelshow terug.