vrijdag 2 januari 2009

Het vakantiemodushoofd

Stipt om elf uur arriveerden we bij de dealer om onze hagelnieuwe voiture op te halen. We waren duidelijk niet de enigen, want de glimmende auto's stonden in rijen opgesteld om van eigenaar te wisselen. Het bleek dan ook afhaaldag, aldus onze sympathieke verkoper. Alsof we bij de Chinees waren. Opnieuw vroeg ik me verbaasd af: wat nou kredietcrisis?!

Trots reden we een uurtje later en een uitgebreide knopjesinstructie rijker weg. Sjoerd voorop in de blinkend zwarte bolide, ik er achteraan in het blauwe karretje. Net toen ik de grote weg op wilde draaien, ketste er een steentje venijnig tegen mijn voorruit. Wel snotver, een sterretje! Eenmaal bij mijn ouders aangekomen belde ik gelijk met de verzekering. En tot ons beider verrassing bleek dat we all risk verzekerd zijn. Is het heel erg dat dergelijke kennis niet als paraat te boek staat? Ons maakte het niet uit; niet alleen de ruit kon gratis worden gerepareerd, ook die vervelende kras van laatst!

Na ontelbaar veel loze ritjes zaten we 's avonds moe maar voldaan op de bank. Kaarsen aan, hapje, drankje, boekje erbij. Helemaal leuk. "Heb ik je eigenlijk wel eens verteld dat ik vroeger met J. ook al eens naar een V40 ben gaan kijken?" hoorde ik ineens uit de hoekbank komen. Verbaasd draaide ik mijn hoofd naar rechts om te zien of hij het meende. Ja dus, zijn gezicht stond bloedserieus. Geamuseerd trok ik mijn wenkbrauwen op en krulden mijn mondhoeken omhoog. "Lieve schat, dat was met mij hoor. Ik was er zelfs bij. Toen ging je echt allang niet meer met J.!"

Ik zie het maar als een heel positief iets! De vakantie heeft hem duidelijk goed gedaan. De brij in zijn hoofd is verworden tot natte vakantiepap. Alles loopt door elkaar. Wel hoop ik voor hem dat het aanschakelen komende maandag net zo gladjes verloopt als het afschakelen lukte...

Geen opmerkingen: