zondag 25 januari 2009

Ons weekend gevangen in een maaltijd

Doordat we vrijdagavond in iets te hoog tempo door de supermarkt scheurden, vergaten we in aller ijl het zakje voorgeschilde en -gekookte aardappelen. Daar kwamen we vanmiddag achter, toen Sjoerd vroeg wat er vanavond ook alweer op het menu stond. "Zondagseten. Filetlapjes, broccoli met een papje en aarda... Oeps. Die zijn we dus vergeten!" verzuchtte ik. Inmiddels is bekend dat ons hele weekend in het teken van het BTW-geëmmer zou staan. Sjoerd chagerijnig, ik kribbig. De sfeer zat er goed in! Deze huishoudelijke onvolkomenheid paste dus prima in het geldende weekendpatroon.

En dus dankten we Maria van der Hoeven op onze blote knietjes dat ze het winkelverbod op zondag vooralsnog niet van kracht heeft laten gaan. Anders hadden we vanavond zwaar moeten improviseren. En hé, ik kan best veel en ben behoorlijk grappig op z'n tijd. Maar ik ben geen kooklama! Ergo, op naar de Appie in 'de sjtad', nadat we - uiteraard - de vorderingen op de bouw hadden aanschouwd. Alwaar we maar liefst drie bouwkranen aantroffen. En volgens de zoon van vrienden van mijn ouders die ook werkzaam is in ons plan, is dat erg goed nieuws. Want normaal staat er maar één kraan. Dus drie kranen is drie keer zo snel bouwen?! En dus verhuizen!!!

Afijn, terug naar de Appie. Terwijl Sjoerd Rover in het aanpalend struikgewas liet snuffelen, scharrelde ik in de winkel mijn spulletjes bij elkaar. Nu ik er toch was kon ik net zo goed het avondeten voor morgen meenemen, besloot ik. En om het onszelf helemaal makkelijk te maken viel de keuze op zo'n 1,2,3,4 kies-en-kook alles in bakjes, pakjes en zakjes-gerecht. De pasta lag me zo gezellig krullend aan te lachen, dat moest wel lekker smaken.

De rij voor de kassa was niet zo lang. Dat zijn ze daar nooit, valt me iedere keer weer op. Want ja, we vergeten wel eens vaker iets. Voor me stond zo'n relaxed studentikoos knullemanneke. Dat zag ik aan zijn voorkomen en aan de boodschappen die hij uit had gezocht. Een half kratje Brand bier, een halfje wit, een zakje colaflesjes, een bruine zak M&M's, drie bananen en twee appels. Zo'n beetje alles wat de studenten schijf-van-vijf moet bevatten. Zijn moeder kan trots op hem zijn!

Daarna was ik aan de beurt. Naast mijn kies-en-kookgerei laadde ik de loopband vol met rijstchips, zoute stengels, een brood, Yorkham (ook al zo lekker van de AH), luchtig toetje banaan én aardbei (want die kan ik sinds de verbouwing van onze Plus nooit meer vinden) en natuurlijk dat zakje prefab aardappelen. Want daar kwam ik voor. En tot mijn grote vreugde had ik in de brood- en lekkershoek ook nog een zak (taai)taaikorstjes gevonden. Die verkopen ze, zij het onder een verbouwde naam, dus blijkbaar het hele jaar door bij ons Ap!

Nadat de borrel (en de rijstchips en zoute stengels) met Sjoerd's ouders enigszins was gezakt gingen we toch maar eens koken. We besloten het zondagseten te bewaren voor morgen - veel te veel werk na zo'n wijnsessie - en ons vanavond te laven aan de krulpasta met varkensvlees, roerbakgroenten en kaassaus.

Het bleek een bijzonder slechte keuze. Maar bij zó'n weekend hadden we eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Eigenlijk was het de perfecte afsluiting. Op naar een nieuwe week dus!

4 opmerkingen:

Jannie zei

Volgens mij kan het niet anders en zijn al die 1,2,3,4 maaltijden van de appie een slechte keus!
Enne als je ooit nog eens piepers te kort komt kan je ze altijd bij ons komen halen op de boerderie ;)
Fijne week!

Tamara M. zei

Je moet ook niet uit die voorgekozen dingen kiezen;) Je moet gewoon lekker zelf 1-2-3-4 kiezen uit het vlees, groenten, saus en koolhydratengedeelte:P

Louise zei

Ik dacht al dat die 12345dingen niet te eten waren, maar ik had nog niet de drang gevoeld het proefondervindelijk te erh...proeven. Dank je.

(en die skinny jeans??)

Irèneke's wereld zei

@Jannie: er zitten toch echt wel lekkere 1,2,3,4 varianten tussen hoor. Maar helaas greep ik dit keer mis. En dat aanbod van die eerpelen: gaarne! Wij kopen inmiddels nooit meer echte, oude, zelf te schillen piepers in een jas. Die gaan namelijk liggen uitschieten in de aardappeldoos (die heb ik dan weer wel!).

@Tamara: kom jij anders voor ons koken...?! ;)

@Louise: zie dus Jannie en Tamara. En ja, die superbroek is gelukkig de perfecte uitzondering die de regel bevestigt. En ja, overdrijven doet begrijpen. Want ik ben ook nog steeds helemaal hyper van die joekels van tegels.