dinsdag 13 januari 2009

Rover Sonja Bakkert

Net als voorgaande jaren, doe ik ook nu niet aan voornemens. Niet na de jaarwisseling, niet na de zomervakantie. Nooit niet. Goed noch slecht.
Ik vind het al uitdagend genoeg om mijn kleine wankele bootje over de woelige baren te laveren zonder al te veel averij op te lopen. Bovendien rook ik toch al niet en lijkt het me een vrij idioot plan om daar als voornemen dan ineens mee te beginnen.
Toch hebben we hier in huize Sjoerd en Irène een verandering doorgevoerd. Dat gebeurde toevalligerwijs zo rond de feestdagen maar van opzet was beslist geen sprake. Het lag 'em puur in het feit dat toen het laatste zakje Dentasticks op was. Voor Rover. Vanaf dat moment moest hij cold turkey.

Dentasticks zijn kauwstokjes voor honden die volgens de verpakking een reinigende werking op het gebit hebben. En omdat Rover na zijn tandheelkundige ingreep in 2006 - de speciale hondentandenborstel mét tandpasta-met-kipsmaak ten spijt - vrij snel opnieuw tandsteen begon te ontwikkelen, zagen we met die stinkstokjes (want dát doen ze, al voordat ze in contact zijn gekomen met een hondenbek vol ongein) een kans. Elke avond rond de klok van negen kreeg Rover een stickie. Wij wat lekkers, hij ook. Het duurde dan ook niet lang voordat hij het trucje begreep en al om half negen zijn natte neus richting keuken begaf, om halt te houden voor het kastje waar de stickies lagen. Hoezo geconditioneerd?

Na verloop van tijd zagen we zelf ook wel dat die stickies absoluut niet deden waar ze voor bedoeld waren. Of in elk geval hoe ze in de markt werden gezet en aangeprezen. Zijn haveloze smoelwerk zag je met de week geler worden en als het jong per ongeluk in je gezicht gaapte ging je spontaan neer. Met of zonder kauwstokjes, wat een putlucht! Wel kweekte Rover in de loop van de tijd een gezellig speklaagje. Maar liefst twee extra kilo's aan Dentasticks hadden zich vrijpostig over de ribben van ons voormalig slanke hondje geflubberd.
Toch zagen we dat verband niet meteen. Het kwartje viel pas toen we naar een of ander consumentenprogramma zaten te kijken. Daar werd de goedgelovige hondenbezitter verteld dat dergelijke gezonde snacks juist hartstikke ongezond zijn. Aha!

Inmiddels is Rover zo'n twee weken aan de lijn, achossie. Gelukkig geeft de weegschaal al 300 gram minder aan, dus het nieuwe regime lijkt een succes. En dat hij om negen uur nu niets lekkers meer krijgt is ook bijna helemaal uit zijn systeem gewist.

Ben of word je een tien jarige hond, moet je alsnog gaan Sonja Bakkeren...

6 opmerkingen:

Louise zei

Komt dat even goed uit: Sonja zoekt net nieuwe kandidaten voor haar afvalprogramma. Dat is eeuwige roem EN extra afvaltips van de goeroe zelf in een (1) klap! Plus eens in de zoveel tijd een sas-dag met adembenemende stick voor Rover. Hoera!

Elke zei

Haha, onze kat heeft zelfs ooit obesitas-korrels voorgeschreven gekregen van de dierenarts!! Die vond dat ze toch echt wel een vetlaagje teveel kreeg:)

Irèneke's wereld zei

@Louise: dat zou een giller zijn ja, als Rover ineens tevoorschijn komt als kandidaat. "Sjodat hij sjlank gaan sjijn op de bruiloft van sjijn ouders," hoor je onze dieetgoeroe dan roepen. *plop*
Ik ben er nog steeds niet uit wat ik harder vind stinken: Rover's natural mouth smell of die stinkstokjes...

@Elke: dat klinkt paradoxaal. Eten voorgeschreven krijgen om af te vallen! =D Maar het zullen wel korrels light oid zijn geweest, lijkt me. Heeft het geholpen?

Joeltje zei

Rover een speklaag? Waar dan?
En die natural mouth smell,whoehaha!!

En verder onthoud ik me van commentaar. Behalve dat ik Sonja Bakker haat. Ik HAAT haar. Eng wijf.

Elke zei

Klinkt inderdaad paradoxaal maar het hielp wel! De kilo's (of eigenlijk de grammetjes in haar geval) vlogen eraf:)

Maar wel duur, want enkel via de dierenarts te krijgen, en moeilijk om onze 2 katten telkens apart eten te geven.. Want de andere is echt wel te mager voor die veel te dure korrels:)

Leuk trouwens dat je ook eens langskwam op mijn blog!

Gr
Elke

Anoniem zei

woehaha... Stickies voor Rover... Ik stel me daar een hondje met een jointje in zijn bekkie bij voor!
Trouwens, alle hondensnoepjes, -stokjes, -koekjes etc. stinken naar mijn mening.

Succes met het dieet (arme Rover....)

Gr. Inge