donderdag 29 januari 2009

The times they are a-changin'

Dit jaar wordt hij drieëndertig. En ondanks dat hem dat nog niet is aan te zien, merk ik dat hij ouder wordt. Aan kleine dingetjes.

Zo klaagt hij sinds kort af en toe over zijn rug. Dat hij er doorheen is gegaan toen hij iets zwaars op tilde. Of als zijn rug 's nachts bloot heeft gelegen hij er de dag erna naar loopt. Een beetje stijf. Een starre gang. Heel typisch.
Ook is hij zoetjes aan afstand aan het doen van een bepaalde kledingstijl. Het aftandse spijkerjack dat al jarenlang decoratief aan de kapstok hing mocht op eigen initiatief in de zak-van-Max, net als zijn skate-achtige festivalbroek. Vroeger konden zijn kleren niet wijd genoeg vallen, tegenwoordig moet alles gekleed strak. Nou, mij hoor je niet klagen.
En hij fluit! Zomaar een onbestemd deuntje. Luid en vrolijk. Dat hoorde ik hem niet eerder doen.

Maar de grootste schok kwam per e-mail. Omdat de Z3 bij het schadebedrijf staat voor het wegpoetsen van die ellendige bumperkrassen, verplaats ik me tijdelijk in een fonkelnieuwe grijze Golf Plus. Leenauto, bleek ook al bij de verzekering inbegrepen te zitten. Nog zo'n verrassing. Het ding ziet er niet uit ("Oh, het is zo'n bejáárdenmodel!" grinnikte hij toen hij hem op de oprit zag staan) maar rijdt als de brandweer. Lekker hoge zit ook. In de Z3 is het toch meer een kwestie van rol er eens in, kruip er eens uit. Maar dat neem je voor lief bij zo'n auto. Anders moet je zoiets helemaal niet kopen. Mijn klomp brak dan ook toen hij mailde: "Het is dat die Z3 zo vet is, maar anders zou ik best een praktischere tweede auto willen. Die buiten kan staan en handiger is om boodschappenkratten mee te vervoeren. Dan denk ik niet direct aan een Golf maar wel aan een recente BMW 1 serie, een Mini of een Audi A2."

En dit schreef dezelfde man die uren achter elkaar het internet af kan struinen naar alles wat sportief oogt, rijdt en kost. Het zullen toch niet de eerste tekenen van dementie zijn mag ik hopen?!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Whahaha,hij is niet vroeg oud aan het worden....praktischer,dát is het ;-)

Grts,Kitty

Joeltje zei

O jee. Hier wordt ook al gekeken naar de BMW 1 serie..dat bekende mijn wederhelft gisteravond. Want ja, naast die gezinsbak die we gaan aanschaffen wilde hij zelf ook wel weer wat anders. En ik dat nog maar heel sportief vinden. Maar das dus écht iets voor mannen van bijna 33?

Ik zal het hem zeggen.

Louise zei

Bijna drieendertig en je merkt al dat hij bejaard begint te worden?! Erh...
Deze echte bejaarde stapt sraks in haar Renault Clio uit het jaar dat de uilen nog prikten en gaat lekker in Rotterdam films kijken. Zittend. Want je krijgt toch last van je rug, op 37 jarige leeftijd ;)

Louise
(die erg blij wordt van Dylan!)

Irèneke's wereld zei

@Kitty: zou het? Tja, jij kunt het weten hè? Geintje hoor! Zoen!

@Joeltje: er kan een hoop gebeuren maar van mijn Z3 blijft hij af!

@Louise: No offense hoor. Zie ook Kitty. ;) Hahah, 'uit het jaar dat de uilen nog prikten'. Wij zeggen altijd 'toen de mussen nog gewoon over straat liepen en de cd's nog van hout waren'!
En als reeds vermeld op je eigen blog. Heel gaaf, je uitje naar het filmfestival! Net als Bob ja. Niet alle oude (oh nee, rijpe!) dingen zijn slecht... =D