woensdag 21 januari 2009

Welbesteed middagje

Eigenlijk zou ik vanmiddag bij de kapper terecht kunnen. Want zodra mijn bob op een staartje kan, issie te lang. Vind ik. En dat kan hij alweer enkele weken. Ik had er dan ook behoorlijk veel zin in, in mijn troeteluurtje mét hoofdhuidmassage. Tot ik vanmorgen veel te vroeg uit bed werd gerammeld door een collega kapster. N. was ziek. Of ik een andere afspraak wilde maken. Ja dus! Want sinds N. mijn haar doet is ze heilig. Ik duld geen vreemde handen meer aan mijn manen. N. snapt hoe de boel onderhouden moet worden en, ook niet geheel onbelangrijk, hoe ik erbij wens te lopen waar het mijn haardracht betreft.

Volgende week dinsdag ben ik opnieuw aan de beurt. En dus moet het bobje nog maar een weekje langer door een stiekje. Niks aan te doen.

Dit onverwachte gat in de middag bood evenwel kansen tot het afhandelen van enkele noodzakelijke karweitjes. Die niet voor niks al zo lang hardnekkig lagen te roepen om aandacht. En dus pleegde ik wat telefoontjes, stiefelde enkele facturen in elkaar en gooide me daarna vol op de door mij zo geliefde BTW-aangifte. Die al-tijd mee blijkt te vallen als ik er eenmaal mee bezig ben, maar waarvan het begin maken steeds weer zo lastig is. Klapper één, de dikste van het stel, is inmiddels klaar. Alles staat zorgvuldig opgesomd in Excel, dus Sjoerd hoeft zondag alleen maar de belastingpaperassen in te vullen. Klapper twee staat intussen ongeduldig in de kast te trappelen. Maar die is vergeleken met de klus van vanmiddag een peulenschil. Dat fix ik vanavond dus wel even. Als ik ontzettend ga lopen procrastineren tijdens het koken. ;)

3 opmerkingen:

Linda zei

Ooohhh ... die verdammde BTW aangifte ik weet er alles van.

Wegens altijd te laat zijn moet Ro dit nu 1 x in de maand doen ... herstel ... doe ik het nu 1 keer in de maand voor ´m.
Maar wat zie ik daar dus ook altijd tegenop.
Laatst een keer te laat (zie hier http://lindas-story.blogspot.com/2008/12/tiepmiep.html) en mooi een fikse aanslag... zucht. Ga die maar weer eens rechtlullen.

Louise zei

Iedereen zou een N moeten hebben eigenlijk. Ik ga morgen naar de kapper zonder een N. En dat is bijna net zo eng als naar de tandarts gaan. Want heel soms gaat het heel erg mis. Ik hou mijn hart dan ook weer vast.

Geef mij dan maar de BTW-administratie. Of een ochtendje procrastineren.

Jannie zei

Oww haha procrastination is ook mijn favoriete woord :) Maar jij hebt wel wat 'stuff gedone' vandaag dus jippie!!

Ps: Ik zag je reactie bij merelroze! Haha dat was grappig! Ik lees haar log ook al zooo lang! En toen zag ik ineens een bekende! Wowow!