zaterdag 28 februari 2009

Dure sneakers

En toen stond het 1 - 1. Of om nog preciezer te zijn €680 - €630. Maar daarmee is de stand toch gelijk. In de race om ultiem uilengedrag voor gevorderden.

Na mijn beschonken pinfoutje in een Belgisch restaurant rekende Sjoerd vandaag exorbitant kostbare sneakers af. Terwijl het vrij onopvallende Puma's waren. Daar had hij ze zelfs juist op uitgekozen. Op hun onsportschoenerige voorkomen.

Misschien lag het aan het moment van aanschaf. En de niet meer zo frisse staat van zijn van zowel aan- als verkopende partij. Na een hele midddag door de buitenstad sjokken en de godganse dag een aanzwellende stroom klanten helpen. Und Kunden. Want die waren da auch sehr viel. Op die eerste lenteachtige zaterdag van het jaar. Om half zes 's middags. Dan zit iedereen er doorheen. Dat is volkomen begrijpelijk. Want alles met een hartslag kreeg door de frivole beloftes van Erwin, Peter en Piet spontaan de kriebels en meende eruit te moeten. Met sjaalloze nekken en vermetel half openhangende jassen liep tout Limburg - en de rest - in de eerste waterige zonnestraaltjes de kredietcrisis te bestrijden. Machtig! En dan kan het gebeuren dat er aan het eind van zo'n enerverende dag een foutje wordt gemaakt. Met het intoetsen van het correcte pinbedrag. En het bevestigen van de foutieve, tienvoudige, aankoopsom.

Of heeft Sjoerd gewoon altijd pech met Puma's?

3 opmerkingen:

aapie zei

dat zou mij nou nooit kunnen gebeuren, zoveel geld heb ik niet op mijn rekening! hahahaha

Anoniem zei

Is dat met of zonder die 10% korting??

Irèneke's wereld zei

@Aapie: kijk, elk nadeel heeft z'n voordeel!

@Anoniem uit Wenters: Zonder. Anders was het nóg meer geweest. Gelukkig dat we die koffie en thee niet hebben hoeven afrekenen. Anders waren we failliet geweest.