woensdag 4 februari 2009

Gek of kapot?

Zodra mijn ogen open gaan en ik besloten heb op te staan, verzand ik elke ochtend in hetzelfde ritueel. Ik sla het dekbed van me af, trek de gordijnen open, schiet in mijn sloffen en wurm me in een warm vest. Meestal moet ik dan erg plassen en loop direct door naar de wc. Maar hoe groot de nood ook is, eerst zet ik altijd de computer in het kantoor aan. Ik kom er toch langs op weg van de achterkant van het huis naar voren. En volgens mij is het tien seconden langer ophouden van je plas ook wel een goede training voor de bekkenbodemspieren.

Vanmorgen verliep niet anders. Dacht ik. Want ik zou zwéren dat mijn rechter wijsvinger de blauwe aan-knop ingedrukt heeft. En ik geloof zelfs stellig dat ik daarna de inlogcode heb ingetikt. Maar waarom deed hij het dan niet, toen ik even later opnieuw de ruimte betrad om het icoontje van mijn e-mail aan te klikken? Waarom hoorde ik hem niet het vertrouwde gebrom uitstoten? Waarom staarde ik tegen een zwart beeldscherm?
Alleen de stroomknop stond om. Voor de rest was alles akelig stil. Ja maar hé, ik ben toch niet langzaam mijn verstand aan het verliezen?! Lichtelijk geïrriteerd drukte ik opnieuw op de blauwe aan-knop. Niks. Nog eens en nog eens. Niks. Stroomknop uit en weer aan en andermaal de pcknop in. Niks. Wat is dit?!

Inmiddels zwaar geïrriteerd greep ik de laptop uit de kast. Dan dat ding maar. Al blijft het met dat prul ook altijd spannend of je verbinding krijgt, dankzij het bijbehorend wiebelige modemstickie. Bovendien kan ik er geen directe e-mail op ontvangen (nou, eigenlijk kán het wel maar wíl ik het niet. Want alles wat op de laptop binnenkomt, staat niet op de pc. Zo onhandig!) en moet dat via webmail. Waar ik de inloggegevens natuurlijk weer van ben vergeten. Want hoe vaak gebruikt een mens nou webmail?
Gelukkig zat niet alles tegen. Dankzij ons fenomenale opruimsysteem plukte ik het pc-mapje met daarin alle gegevens over onze digitale levensaderen zo uit de kast. Het opsnorren van de juiste code was daarmee nog slechts een formaliteit. De laptop ging godzijdank wel aan en als door een wonder liet ook het modem me niet in de steek. Ik ben dus on line en dat is fijn. En het rijmt ook nog eens een beetje.

Desalniettemin ben ik best wel bezorgd om wat er met het bakbeest aan de hand is. En probeer ik krampachtig niet te denken aan verloren gegegane foto's en e-mails. Ik zie het gewoon als een onverwacht snellere kans op een iMac (nadat we alle zonet genoemde bestanden zorgvuldig hebben gebackupt). Want ik denk natuurlijk in oplossingen en niet in problemen!

6 opmerkingen:

Linda zei

Grote kans dat die PC het straks ineens zomaar uit het niks weer doet..

Is PC eigen. Ineens niet meer doen en dan ineens weer wel doen.

Oh, je kunt je mail op zich wel binnenhalen op je laptop. Als je in je mailprogramma aangeeft dat er een kopie op de server moet blijven staan dan kun je de mails straks ook weer op je PC binnenhalen en heb je alles op 1 plek. ALs ie het tenminste weer doet.

Enneh, iets heeeeel anders. Ik krijg iedere keer (os in ieder geval iedere 1e keer van de dag) dat ik op jouw blog ben een irritante pop-up met 1 of ander reclame. Hebben meer mensen daar last van of ligt dat dan weer aan mijn PC?

Irèneke's wereld zei

@Linda: ik heb het na het tikken van dit blogje nog 100 keer geprobeerd maar geen sjoege... Straks dus naar de pcdokters hier in het dorp. Ben het zat en hoop op een simpel te verhelpen los contactje. Of zo.

Dat van die mail hebben we geprobeerd maar lukte ook niet. Laptop is namelijk XP en pc Vista. En mini laptop draait op Linux.

Pop ups krijg ik soms ook de eerste keer. Niet altijd. Weet ook niet hoe dat kan en hoe ik het zou kunnen verhelpen. Als dat al kan.

Kan wel sorry zeggen. Dus sorry ervoor... ;)

Linda zei

Ik duim voor je mee... *murmeld contactje contactje contactje*.

Zou volgens mij niet uit moeten maken wat je voor besturingssysteem je hebt draaien ... Gaat om je e-mailprogramma. Outlook?

Enneh, die pop-ups. Misschien helpt een mailtje aan Blogspot?

Irèneke's wereld zei

@Linda: het heeft geholpen hoor...! ;) Zie hierboven.

Vista heeft WinMail, XP Windows Mail en Linux weet ik niet. Sjoerd heeft eens uitgezocht waarom het niet kon. Als ik me niet vergis bleek het een foutje in XP te zijn.

Jij hebt ook Blogger hè? Bij jou heb ik er inderdaad nooit last van. Heb jij ze ook gemaild dan? Ik ga het eens proberen!

Linda zei

Kijk dat is mooi !
Dwingende duimen zo van ons 2en :-) .

Ik heb ook Blogger maar nooit geen last van pop ups.
Ik lees wel meer blogjes van Blogger-bloggers, maar zie nooit ergens pop-ups eigenlijk. Jij bent uniek... :-) .

Mailtjes heb ik ze eigenlijk nooit gestuurd, maar wel vaak berichten met HELP-onderwerpen geplaatst op het forum.
Kreeg altijd snel antwoord.

aapie zei

woaaaaaaaaaaaaa, ik zou echt heulemaal in de stress schieten man! En van pure ellende bijna dat diing uit mekaar draaien. Maar gelukkig..hij is weer gemaakt, las ik..pfiew!