donderdag 12 februari 2009

Het boek Lisa

Het is er. Haar weblog in boekvorm. Gedrukt op papier, voorzien van een kaft, ingedeeld in hoofdstukken, geïllustreerd met vele foto's én met bijpassende boekenlegger. Lisa's langverwachte boek. Het boek waaraan ze zelf nog heeft meegewerkt. Natuurlijk in de eerste plaats door haar leven te beschrijven. Maar daarnaast heeft ze gelukkig ook grotendeels haar stempel op de vormgeving kunnen drukken. Het boek is perfect. Helemaal Lisa. Ze zou het zelf vast ook prachtig hebben gevonden.


Vanmiddag kwamen Hans en Julia me heel lief persoonlijk een van de eerste exemplaren overhandigen. Nadat ze uiteraard eerst Lisa's moeder hadden bezocht. Bij haar lieten ze ook een aantal dozen achter. Er zijn namelijk zo'n 150 boeken gedrukt. Via de website van Stichting FOK kun je binnenkort lezen hoe je zelf aan exemplaar kunt komen.

Het is fijn om naast alle mooie herinneringen en vele foto's nog een tastbare herinnering aan Lisa te hebben. 'Us' Lisa. Die een onuitwisbare indruk op mij - en de mensen in mijn omgeving - heeft gemaakt. Lieve Lisa, die ik nog dagelijks zo ontzettend mis.

11 opmerkingen:

aapie zei

tjonge!ik heb haar blog nog gelezen..Met tranen in mijn ogen!
Wat mooi , een eigen boek. Misschien ga ik het wel aanschaffen ook

Irèneke's wereld zei

@Aapie: echt waar? Hoe ben je daar dan ooit terecht gekomen?
Niet dat het raar is hoor. Maar ik ga er altijd een beetje vanuit dat de CF-gemeenschap nogal besloten is, ondanks internet. Vrij naïef natuurlijk...

Anoniem zei

Wat een ontzettend mooi boek lijkt me dat....een tastbare herinnering,prachtig.

Ik ga Fok maar eens extra scherp in de gaten houden ;-)

Koester de herinneringen Irèneke,ik hoop dat we er nog lang op terug mogen kijken.

XKitty

lielie zei

De mijne is onderweg... ben reuze benieuwd en het kriebeld in mijn buik!

liefs Annelie

Anoniem zei

Ik krijg het zaterdag van Hans & Julia! Ben reuze benieuwd! Gaaf dat jij het al op je blog hebt gezet! Gaat het verders met jou alles goed? Hoop het wel!


Groetjes Monique

aapie zei

Tja, hoe ik daar kwam? viaviavia. Zo gaat dat. Ik heb echt een halve dag zitten lezen en huilen. Man, besef me nu opeens dat jij best een zwaar leventje moet hebben met CF. Maar ik kan dat moeilijk inschatten

Inge kattenberg zei

lieve Irene,

Het boek is echt waanzinnig he! Ik ben er zo blij mee. Ik hoop dat het voor iedereen troost en hoop kan bieden, want ondanks dat t een k*tziekte is, heeft ze ook heeeeeel veel leuke herinneringen voor ons achtergelaten.

Hou daaraan vast!

dikke kus, Inge

Kata zei

Wat ziet het er waanzinnig mooi uit!
Wow!!!

Anoniem zei

mooi boek zeg ,ik weet hoe grappig lisa in haar blog schreef dus dit boek zal ook wel heel goed geschreven zijn.
groetjes manon

Anoniem zei

Hej Irene,
Het is zeker super mooi geworden:D
Just Lisa! Zo Gaaf!!!
groetjes Loes!

Miranda zei

Wat mooi dat ze hier zelf aan mee heeft kunnen werken. Fijn dat zo veel mensen die haar kenden er troost in vinden!