maandag 9 februari 2009

Scribble-de-bibbel

Van dat gisteravond nog zo hartgrondig voorgenomen plan kwam dus minder dan niks terecht. Ik lag niet vroeg ín bed en kwam er ook veel te laat pas uit. Met een stijve nek bovendien. Niet alleen behoorlijk pijnlijk maar ook reuze onhandig. Bijvoorbeeld met autorijden en over je rechterschouder kijken om te zien of er iets aankomt. Zo'n stijve nek kan een voorbode zijn voor van alles. Nekkramp bijvoorbeeld, om de ergste variant maar te noemen. En sinds er een vroeger dorpsgenootje aan gestorven is, check ik bij de minste stijfheid van het gedeelte waar mijn hoofd op rust vrij neurotisch ieder halfuur of ik mijn kin nog op mijn borst krijg. Dat kan nog steeds. Nekkramp zal het dus naar alle waarschijnlijkheid niet zijn. Blijft over een eerste verschijnsel van griep. Maar aangezien ik in de loop van de dag niet ook nog op andere plekken opkomende stramheid heb waargenomen, durf ik die ongewenste optie ook al afkloppend door te strepen.

Zou het dan toch te maken hebben met dat genachtbraak in de kou? En dat ik de laatste dagen niet los te weken ben van de computer. Waarop ik niet eens iets creatiefs doe. Of nuttigs, zoals een overzicht maken voor de aangifte IB van alle CF-gerelateerde kosten in 2008. Nee, daar is niks aan. Waar ik mijn tijd wel mee verdoe is beschamend triest. Het zijn namelijk de spelletjes op Hyves die sommige mensen als gadget hebben geplaatst. Tot voor kort kon ik uren achter elkaar Bubbles spelen. Voorts ontdekte ik Mahjongg Garden en sinds kort ben ik volslagen verslingerd aan Scribble. Dat is een leuke, voor internet bedachte variant op Scrabble. En met een andere naam omdat op Scrabble vast patent zit. Lijkt me. Ergo, ik Scribble me suf. Letters waren sowieso al mijn lust en mijn leven en met dit spel kan ik mijn hartje dan ook op. Wild schuif ik met stenen heen en weer en klik de ene monsterscore na de andere op mijn scherm. En als ik dure letters met grote woordwaarden als 'quiz', 'quiche', 'royaal', 'hockeyt', 'extract' en 'bijtijds' kan maken, zit ik te stuiteren op mijn meeverende bureaustoel.

Wanneer ik weer bij zinnen kom? Zodra ik het woord 'verslaafd' kan leggen. Alleen jammer dat het spel maar een maximum (wauw!) van acht letters kent. Dan moet ik me toch maar focussen (wauw!) op 'nekkramp'.

2 opmerkingen:

aapie zei

Ja, ik zat me al elke keer te verbazen over het tijdstip dat je een reaktie plaatste...dacht nog: zo, wát een nachtbraker!

Kata zei

Hahahaha wat kun je je dan lam voelen he... En schat, wat heb jij gedaan? Euh, nou, ik heb 'quiche' gelegd met Scribble.
Ach. Het hoeven niet altijd knalfeesten en hippe borrels en verre reizen te zijn. Dit is net zo goed onderdeel van een mooi evenwichtig leven. Ontspanning, rust, hartstikke waardevol.