woensdag 25 februari 2009

Stadse fratsen

Na een bijzonder productieve dag - zo maaide ik voor het eerst dit jaar het achtergras, heerlijk die lucht! - deed ik aan het eind van de middag nog wat boodschappen. Nietsvermoedend liet ik mijn lege colaflessen in de automaat verdwijnen en drukte na de laatste fles op het knopje voor de emballagebon. Tijdens die luttele vijf seconden wachten dwaalde mijn blik toevallig af naar links. Hij bleef hangen op een of ander onopvallend folderrek. Waar op een van de schappen behalve een stapel reclamefolders nog iets anders lag. Een boek. Een licht beduimelde Salamander pocket uit 1964, van Albert Helman. De titel luidde Zuid-zuid-west. Vlak onder de titel was een in het oog springende sticker geplakt. Ik bleek een zwerfboek te hebben opgepikt. Van BookCrossing. Gewoon in de supermarkt van ons niet bijster belezen dorp, if I may say so. Wat vreselijks stads, ik kan niet anders zeggen! Ik besloot het boekje dan ook in mijn tas te stoppen. Alleen al om het mondiale aspect ervan. Wanneer ik het ga lezen weet ik nog niet; er liggen immers nog twee halfgelezen exemplaren op mijn nachtkastje. Om over het vraagstuk waar ik het erna weer achter zal laten nog maar te zwijgen. Ik ben immers ook maar een boers dorpsgrietje dat amper voorbij de provinciegrenzen komt... ;-)

4 opmerkingen:

Vita zei

Ik:
1. was dan dus gewoon mijn emballagebon vergeten;
2. ben veel te veel afgeleid door die irritante kinderen *in* de supermarkt die om die stomme voetbalplaatjes zeuren;
3. zou bang zijn geweest voor Ralph Inbar c.s. (rip) en/of voor onbekende bacterieen;
4. had het ding misschien ook wel meegenomen, hopend (afgaand op het plaatje) op een fijn verhaal over toen zwarte mensen/negers/colourly challenged medelanders/zucht nog aparte levens hadden en ik me daar politiek correct over zou kunnen verbazen.

Slaap lekker, met drie boeken (welke?)!

aapie zei

nee he hallo? je was nog in The Hague man! Thé place to be...Ik had 't niet mee durven nemen denk ik...

Elke zei

Vreemd maar wel leuk initiatief! Heb er nog nooit van gehoord maar ja, ik woon dan ook wel echt in een heel klein Belgisch boeredorpje hoor:)

Wat is dat trouwens allemaal met 'om voetbalplaatjes zeurende kinderen'?? Nog zoiets dat ik mij hier amper kan voorstellen..:)

Denk niet dat ik het boek zou lezen.. Lijkt mij te serieus en geschiedenis-achtig.. Bij mij moeten boeken (meestal) echt pure ontspanning zijn!

Benieuwd waar jij het nu gaat achterlaten!

Irèneke's wereld zei

@Vita:
1. ik vergat mijn emballagebon al eens eerder in de bewuste supermarkt. Maar dat kwam door een bachenaal met rosé en wodka-jus. Die hadden zichzelf bij mij ingeleverd. Sindsdien ben ik erg alert op bonnen in het algemeen.
2. zie mijn (ingevoegde) relaas van maandag 23-02 jl.!
3. ik beken dat ik eerst schichtig om me heen keek vooraleer ik het in mijn tas liet verdwijnen. Ik voelde me inderdaad, en geheel onterecht, een winkeldievegge. Van een beetje bacterie word ik niet meer bang. Die worden eerder bij van mij, zoveel antibiotica heb ik in me!
4. waar zal ik het voor je achter laten?

Evelien van Martin Bril, Lisa van Lisa Kattenberg en dan nog Zuid-zuid-west van Albert Helman.

@Aapie: Och ja, hoe kon ik dat nou vergeten?! ;-) Het kwam echt betrouwbaar op me over hoor, anders had ik het ook niet gedurfd. En ja ik realiseer me hoe naïef dit klinkt...

@Elke: als het hier kan gebeuren kan het overal. So be aware!
Zie ook stukje over 23-02 jl. Of een van vorig over hetzelfde onderwerp. *grom*
Ik weet ook nog niet of ik het einde van het boek ga halen. Lijkt mij ook zware kost ja! We zullen zien...