zondag 1 februari 2009

Supervrouw

Ach ik heb toch zo'n heerlijke week achter de rug!
Alles liep gesmeerd. De dingen leken haast vanzelf te gaan.
Er was natuurlijk die gigantische opruimactie ter voorbereiding op. Het zat 'em echter in meer dingen. Blijkbaar zorgde die monsterklus niet alleen voor een opgeruimd(er) kantoor maar ook voor een fris hoofd. Ik voelde me lekker fit, zowel fysiek als mentaal, en daardoor kwam er onnoemelijk veel uit m'n handen.

We hebben geen enkele keer afhaaleten gehad. Dat is al een prestatie op zich. Daarnaast ging ik op tijd de deur uit om boodschappen te doen en niet pas 's avonds als Sjoerd alweer thuis was. In mijn charmante hangkleren.
Moeiteloos hield ik de was bij en lag er niet wekenlang een kluwen schone maar gekreukte kleren op de strijkplak waar we gemakshalve alles van aftrokken.
En gisteren maakte Sjoerd eindelijk een begin met het opknappen van rottige klusjes in huis. Karweitjes die per se af moeten voordat ons peperkoekenhuis over niet al te lange tijd in de verkoop gaat. Maar die je eigenlijk al jaaaren eerder had moeten doen. Zodat je er zelf ook wat langer plezier van had kunnen hebben. En het moet gezegd, het is inderdaad veel prettiger binnenkomen op een voordeurmat die op gelijke hoogte ligt met de parketvloer. In plaats van eerst in een kokoskuil te stappen en daar bij de volgende stap weer uit te klimmen. Om maar een voorbeeld te noemen.

Vanmiddag trotseerden we de ijzige kou om in de stad een mooi cadeautje voor that special someone te kopen. Deel één van de missie is hiermee volbracht. Deel twee bestaat uit het schrijven van een stukje tekst - een speech, zo je wil - om het feest compleet te maken. Ik moet zeggen dat deel één me vooralsnog beter lukte dan deel twee.

Ik besloot mijn fijne week met een dito film: The Holiday. Die staat sinds ik hem vorig jaar voor het eerst zag in mijn top zeven van allerleukste meidenfilms-die-je-niet-vaak-genoeg-kunt-zien. Samen met Four Weddings and a Funeral, About a Boy, Music and Lyrics, Walk the Line, Dirty Dancing en Pretty Woman. Voedsel voor de ziel. En ook wel voor de ogen. Ik bedoel, Jude Law, Hugh Grant en Joacquin Phoenix (zonder baard welteverstaan)... En zelfs Richard Gere en Patrick Swayze, als je buiten beschouwing laat dat de mannen tegenwoordig ouder zijn dan mijn vader. Hun toenmalige karakters blijven jong. En appetijtelijk.

Ging dan echt álles zo akelig perfect Irène? Nee natuurlijk niet! Ondanks mijn haast Superwoman-achtige voorkomen presteerde ik het vanavond om de voorgeschilde en voorgekookte krieltjes compleet te verpesten. Toen ik het zakje openknipte en de inhoud in de pan liet vallen oogden ze nog gewoon geel, zoals het hoort. Echter toen ik de boel na een x aantal minuten afgoot, steeg er een misselijk makende geur uit de pan op en zagen de piepers bruin-roodachtig. Om over de smaak nog maar te zwijgen. Thank Maggi voor hun kant-en-klare zakjes aardappelpuree.

Misschien was dit het signaal dat ik nu toch écht eens een soort van kookcursus moet gaan volgen. Of zo.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Getverju,ik heb beeld bij die krieltjes....jukjukjuk!!

Kookcursus??Zolang er van die mooie doosjes zijn in de supermarkt,red je het best ;-)

Grts,Kitty

Linda zei

Ach, als dat alles is. Wat bruin-rode krieltjes (hoe krijg je dat dan voor elkaar?).
Weegt natuurlijk niet op tegen alle andere huishoudelijke taken die zo vloeiend verliepen.

Enneh, volgens mij leer je op kookcursus ook niet hoe je krieltjes moet koken... :-)

Vita zei

Ik mis Love Actually... En Muriel's Wedding, mijn all time favorite!

Irèneke's wereld zei

@Kitty: maar wodt het niet zo langzamerhand eens tijd dat ik van die pakjes af kom, nu ik dertig word...?

@Linda: precies. Als al mijn weken zo vlekkeloos konden verlopen. Gaarne!
Voor wat betreft die kookcursus: die Kitty. Met als toevoeging dat er dan dus ook geen kant en klare krieltjes meer gekocht gaan worden.

@Vita: ik mis er nog een hele hoop meer! Maar ik mocht maar tot en met zeven gaan van mezelf. Al wil ik hier graag nog verder aanvullen hoor. Idd Love Actually, Alles is Liefde, 50 First Dates, The Full Monty, Keeping the Faith, All Stars, Bridget Jones 1&2, Sweet Home Alabama, Amelie, Sex and the City, Brokeback Mountain, The Shawshank Redemption, The Green Mile, Million Dollar Baby, Philadelphia Das Leben der Anderen, Apollo 13. Maar zo schieten we wel geleidelijk aan in een ander genre.

Muriels Wedding vond ik ook erg leuk! Alghoewel ook een beetje triestig bij tijd en wijle.

Anoniem zei

Altijd makkelijk die pakjes,gewoon blijven gebruiken hoor....doe ik ook en ik ben nét wat ouder dan 30 ;-)

Koop een kookboek,lekker leesvoer ;-)

Grts,Kitty

Linda zei

Ik ben ook heeeeel effies over de 30 en zwaar gebruiker van pakjes en alles wat het leven... nou ja het koken makkelijk en snel maakt.
Ik maak me zelfs "wel eens" schuldig aan kant en klaar maaltijden ... en dat met een klein kindje (schaam schaam).

Bij Appie hebben ze trouwens van die recepten-kaartjes. Zijn vaak goed te doen que snelheid / makkelijkheid en eetbaarheid.

Of gewoon een kookboek, kan natuurlijk ook :-)

Louise zei

Oh, jij ook? Ik heb gisteren voor de tweede keer The Holiday gezien, in extra charmante hangkledij. Heerlijk.

Lotte zei

En vergeet Forrest Gump niet...

Irèneke's wereld zei

@Kitty: nou als jij het zegt leg ik me er bij neer. Wie ben ik om tegen het advies van een ervaringsdeskundige in te gaan hè? ;)

@Linda en Kitty: tja, kookboeken. Ik heb twee keileuke in de kast staan. Met roze kaften en helemaal hoelahoela girlygirly (jek!) maar ik doe er niet zoveel mee. Ik vind er meestal maar twee, hooguit drie, dingen in die me lekker lijken. Maar daar moet je dan weer zo'n heise voor uithalen om het eruit te laten zien als op de foto. Dan zinkt de moed me al in de schoenen...

@Louise: wat ik zou leuk vind aan The Holiday is de meerdere verhaallijnen. Niet gewoon een simpel liefesverhaal. Maar doordrenkt met veel meer andere, kleinere maar net zo belangrijke loopjes. Er zitten zoveel leuke laagjes in. En hij is niet alleen Amerikaans. Het verschil tussen Amerikaanse films en acteurs en die van Engelse makelij is zo groot. In deze film zie je dat ook weer maar is het niet hinderlijk.

@Lotte: ja! Die mag ook nog worden toegevoegd. Zit ik dan nu niet zo ongeveer aan de top 30?!

Irèneke's wereld zei

Oh! En Erin Brockovich. Die moet ook absoluut nog worden toegevoegd!

Lotte zei

The life of David Gale, die MOET je zien. Kent bijna niemand, zo jammer. Of eigenlijk ook niet...

Irèneke's wereld zei

@Lotte: jawel! Hier nog een David Gale-ziener. Erg indrukwekkend!
Punt was alleen dat ik hem op erg klein beeld zag en zonder Nederlandse ondertitels. Daar leent de film zich minder goed voor. Of mijn kennis van het Engels, dat kan ook. ;) (En het was ook weer zo'n gekregen gedownloade kopie... FOEI!) 'k Wil hem dus zeker nog eens fatsoenlijk bekijken!

Louise zei

Het lijkt of we allemaal een zelfde smaak hebben (... is dat eng of geruststellend eigenlijk?)
Je zou een logje moeten maken van alle smaken; leuk voor mensen die ziek zijn en wel een fijne filmtip kunnen gebruiken. Zoals ik. (Niet gaan kijken trouwens: the accidental husband.)

Trouwens Pride en Prejudice is wat mij betreft ook een aanrader. Okay, dat is een serie, maar toch. Collin Firth als Mr Darcy..hmmmm!

En over verhaaltjes door elkaar: Sliding Doors was ook best fijn. Kan ik me herinneren. En Husbands and Wives van Woody Allen, maar nu dwalen we af.