zondag 29 maart 2009

Diepteïnterview, met mezelf

Vroeger had je vriendenboekjes waarin je achterliet wat je absoluut niet lustte, wie je favoriete zanger was, wat je later wilde worden en wat je het allerliefste wenste.
Natuurlijk hield niemand van spruitjes, was Piet Veerman opvallend genoeg de zangheld van alle jongens in mijn klas, gingen de meiden massaal voor een carrière als verpleegster (het liefste met baby's) en had het leeuwendeel van de invullers de politiek correcte wens voor wereldvrede. Een toenmalig vriendinnetje wenste echter dat ze weer een moeder kreeg. En ik dat ik beter werd.

Tegenwoordig heb je tags, of stokjes, die de ene logger doorgeeft aan de andere. Zo'n tag kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een vragenlijstje zoals je vroeger invulde in het vriendenboekje van je klasgenoot. Of bij jezelf, als je boekje nog niet vol was maar iedereen in je klas het al had ingevuld. Linda-van-Timmy stuurde me vandaag zo'n stokje en omdat het me op slag terug bracht naar die heerlijke jaren tachtig heb ik het met plezier gevangen. Volgens de spelregels mag je één vraag verwijderen en vervangen door een nieuwe. Ook is het de bedoeling dat je het stokje overgooit naar twee andere webloggers. Dus, Louise en Linda-van-Ruben: VANGEN!

Mijn obsessie op dit moment
Huizen. En dan twee in het bijzonder. Hetgeen we nu nog bewonen en wat sinds kort te koop staat. En hetgeen ze nu aan het bouwen zijn en waarvan ik hoop over vier maanden de sleutel te krijgen.

Wat ik nu draag
Een grijs truitje met een eraan vastgenaaid wit blousje met blauwe streepjes en witte manchetten, een donkerblauw spijkerrokje, een donkerbruine panty en donkerbuine flatjes met krokoprint.

Doe ik vaak een dutje
Nee.

Wie ik voor het laatst een knuffel gaf
Sjoerd.

Wat ik zou willen veranderen
Het huidige donorsysteem in Nederland. www.2miljoenhandtekeningen.nl

Wat de pot vanavond schaft(e)
Gebakken aardappeltjes met rozemarijn, een of ander visje met dillesaus en veldsla met cherrytomaatjes. Een bakje bananenvla toe.

Wat ik het laatst gekocht heb
Dat moet 27 liter benzine en een muntje voor de wasstraat zijn. Ook saai!

Ik luister nu naar
Het geratel van de computer, mijn vingers die op het toetsenbord rammelen en het gezoem van het kacheltje. Overdag zou de radio aan staan op 3FM.

Welk weertype is jouw favoriet en waarom
Een aangename zomerdag waarbij de mussen niet van het dak vallen van de hitte maar je wel in je lekkerste flodderrokje en op flatjes buiten kunt zijn. Omdat ik me het zo altijd voorstel als het winter is en ik onder mijn fleecedekentje op de bank naar buiten zit te kijken.

Mijn doel is
Zo lang mogelijk zo gezond mogelijk leven.

Zeg iets tegen de persoon die jou getagged heeft
Hoi Linda! Het aanbod van de eventueel over te nemen letterbak geldt nog steeds! ;-) En ik vind je werk voor de dierenambulance erg goed!

Ik zou wel eens een dagje willen ruilen met
Degene die bij The Body Shop besloten heeft om de honeysticks uit het assortiment te halen. Dan kon ik die beslissing mooi ongedaan maken!

Welke film kan ik keer op keer bekijken
Dirty Dancing

Wat ik lees
Momenteel ben ik bezig in het boek van Lisa. Daarna begin ik waarschijnlijk in een nieuwe Nicci French. Of iets van Simone van der Vlugt. Of Esther Verhoef. Of Saskia Noort.

Wat mij het meest plezier geeft, maar ook een schuldgevoel
In de spelregels staat dus dat je één vraag mag verwijderen en er een andere voor mag verzinnen. Ik denk dat deze vraag zich daar het best voor leent.


Mijn nieuwe vraag is dan ook hoeveel paar schoenen je in totaal hebt
(Ik heb er 30. Maar volgens mij hoef ik daar zelf geen antwoord op te geven.)

Hoe het landschap van mijn gedachten eruit ziet
Een groene weide met uitzicht op nog meer groene, glooiende heuvels. Her en der madeliefjes in het gras en een grote, oude eik die schaduw biedt tegen de warme middagzon. Half onder de boom ligt een rood-wit geblokt kleed en erop staat een rieten picknickmand gevuld met zomerse lekkernijen. Dit alles tegen een strakblauwe lucht en in gezelschap van mijn allerliefsten. En zonder Teletubbies, want daar doet het landschap me nog het meest aan denken, nu ik het nog eens nalees.

De laatste quote
Is de 500 van 2008 en staat vrij nutteloos in de boekenkast stof te vangen.
Mijn eigen lijfspreuk is dat het leven een feest is maar je wel zelf de slingers moet ophangen.

Welke vaardigheid ik zou willen hebben, wat mezelf betreft
Al mijn angsten te kunnen laten varen. Onbevreesd leven.
En in meer praktische zin naaien. Op een machine, en dan zelf de leukste dingen in elkaar frutselen. Maar ik kan niet eens recht knippen...

Waar ik op wacht
Een medicijn dat CF geneest.

Ik gaf voor het laaste een compliment aan
Sjoerd. Dat hij zo lekker had gekookt.

Het laatste compliment dat ik kreeg was
Van Sjoerd. Dat ik er zo leuk uitzag.

Wat zou je nooit op je blog zetten?
Al lijkt het voor veel mensen alsof ik vrij open schrijf over wie ik ben en hoe ik over dingen denk, toch laat ik niet vaak het achterste van mijn tong zien. Er is een heleboel wat ik niet aan mijn digidagboek toevertrouw. Omdat het niet kan. Omdat ik het niet wil.

7 opmerkingen:

Louise zei

Gevangen!

Kata zei

Wat heb je veel schoenen!
En wat geweldig om in je boekje te kijken.
Aandoenlijk en ontroerend.
Zusje: gehad.
Wens: dat ik beter word.
Mooiste film: Koko Flanel :-)

linda van Ruben zei

tjongejonge...ik word hier gewoon weer aan het werk gezet! Maar wel superleuk dat je aan me denkt! Ik zal mijn best doen...! morgen, goed?

Louise zei

Hi Irene,
Ik kijk nu pas goed naar de foto. Wat Kata zegt; wat aandoenlijk en lief wat je schrijft. Een ding begrijp ik niet: wat je niet graag doet is huiswerk en De Kerkeblaadjes?? Watisdatdan?

Irèneke's wereld zei

@Louise: ich bin gespannt!

@Kata: grappig hè? Blijkbaar toen al een vooruitziende blik, echter zonder te beseffen dat het zo leuk zou zijn 'voor later'.
Ikzelf moest hard lachen om 'leukste schoolvak: gym' en 'hobbies: sporten, dingen verzamelen'. Hoe kon ik ooit verzinnen dat ik sporten leuk vond?! Of heb ik dan toch ergens een black out gehad? Ja, vast tijdens die ene zomer tennissen...

@Linda: ook voor jou geldt: ich bin gespannt!

@Louise: ja, die kerkeblaadjes. Dat hoorde bij het misdienaar zijn. Ik was een erg godvruchtig kind moet je weten. Eigenlijk heette de kerkenblaadjes het Linnernieuws. Beter bekend als het lokale sufferdje. Maar omdat er ook nieuws over de kerk instond (wanneer de missen waren en wie de mis moest dienen) heette het in de volksmond 'ut kirkeblaedje'. Iedere woensdagmiddag was het prijs. De kerkeblaadjes en handbaltraining. En huiswerk natuurlijk! Wat een rotjeugd heb ik eigenlijk gehad! ;-)

Anoniem zei

Wat je nooit in je blog zet zet je gewoon lekker op de mail ;-)

Marije

Louise zei

Het klinkt als iets uit een gezellige italiaanse film, je jeugd. Misdienaartjes, mooie glooiende landschappen en handbal . Nou ja, handbal hoort er niet zo bij.

Ik ben helemaal murm van alle stokjes die ik zojuist heb gelezen, vrees dat er van mijn stokken-aandeel heul weinig terecht gaat komen. Ik ben stokkenmoe. Maar ik zal dat netjes verklaren in een logje.

Liefs!