maandag 9 maart 2009

Gevraagd: 2 miljoen handtekeningen!

Wij zijn on line!
Vanaf vandaag is de prachtige website www.2miljoenhandtekeningen.nl in de lucht.

Enkele weken geleden werd ik benaderd door de initiatiefneemster van deze actie. Ze vroeg me of ik ambassadeur wilde worden van haar website. Haar man heeft op termijn een donorlever nodig, maar met het huidige tijdspad van de wachtlijst voor een donororgaan is het maar de vraag of die lever er op tijd gaat komen. Zij kan en wil dan ook niet geloven dat het kabinet vorig jaar wederom geweigerd heeft het Actief Donor Registratiesysteem in te voeren. Om druk op het onderwerp te houden heeft ze haar krachten gebundeld en dit burgerinitiatief op touw gezet. In de wetenschap dat ook het ADR niet zaligmakend is, maar het in ieder geval beter is dan hetgeen we nu hebben.

Het spreekt voor zich dat dit onderwerp ook mij aan het hart gaat. En de longen. Ik wilde dan ook met alle plezier mijn medewerking verlenen en ben met mijn kleine, persoonlijke bijdrage opgenomen in het rijtje ambassadeurs. Onder Patrick Lodiers nog wel. En da's bepaald niet de minste in de donorscene!

De bedoeling van de website is om over ongeveer één jaar 2 miljoen handtekeningen verzameld te hebben. Van mensen die ook vóór de invoering van het ADR zijn. Zodat we in 2010 de petitie kunnen overhandigen aan minister Klink. In de hoop dat hij opnieuw met het onderwerp aan de slag gaat en er dit keer de juiste beslissing over neemt...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn handtekening staat er iig bij!!
Hartstikke goed iniatief,

Grts,Kitty

Kim zei

Mijne ook! Ik hoop dat het dit keer helpt.

xx

Linda zei

"Getekend" en geblogd !

anne-marie zei

Goed hoor inrene
helemaal top
We doen mee.

Anoniem zei

Hey Irene

Ook getekend!

Groetjes.

aapie zei

mijn handteking staat! maar dat spreekt voor zich...

Vita zei

Ik ben normaal niet zo online (of elders) ondertekenerig, maar dit moet nu toch eindelijk een keer geregeld worden. Heb dus ingevuld en bevestigd.

Go Irene!