woensdag 25 maart 2009

Huwelijkse voorbereidingen #2

Nu ik officieel ben aangezocht kan ik me eindelijk legaal laven aan al het denkbare trouwgeneuzel op internet. Zo verzamel ik tegenwoordig verwoed plaatjes van jurken waarin ik mezelf krampachtig probeer te visualiseren. Al hebben de stengels die al dat ruisende tule showen net wat handigere verhoudingen dan ik. En blijft het moeilijk voor te stellen hoe mijn vrouwelijke rondingen zich verhouden tot krappe strapless lijfes en aangesnoerde wespentailles. Ook doe ik vergelijkend warenonderzoek naar ringen. Al weet ik eigenlijk al precies hoe onze ringen eruit moeten zien. Strak en simpel, en voorzien van een glimmer voor die van mij. Van de mensen is Sjoerd mijn beste vriend, van de spullen zijn dat natuurlijk diamanten! De overeenkomsten tussen jurken en ringen zijn overigens bijzonder treffend. Ze slaan allebei een krater in je huwelijksbudget en wat zit er onnoemelijk veel lelijks tussen!

Dat van dat budget (en meer dergelijke wijsheden) leerde ik overigens op een van de vele trouwfora die internet rijk is. Het geleuter wat zich daarop allemaal afspeelt is niet van de lucht en was ik na een uur al zat. Ik hoef niet te weten dat sommige mensen pas een geslaagde trouwdag hebben als de polonaise voorbij is gekomen en het bruidspaar 's avonds laat op stoelen de lucht in wordt getild. Of welke uitgekauwde bedankpresentjes de gasten mee naar huis krijgen, als de bruid vermoeid tegen haar licht tipsy moeder aanhangt en jammert dat haar nieuwbakken echtgenoot nog zo had beloofd om niet dronken te worden op zijn eigen bruiloft en nu toch buiten in de bosjes ligt te braken. In z'n nette pak dat na deze dag voor altijd in een kledinghoes diep achterin de kast verdwijnt.

Gelukkig vond ik ook nog wat verfrissende zaken.


3 opmerkingen:

Moeder zei

Die trouwfora, vreselijk. Als 'newlywed' kan ik je melden dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Maar ja, goedkoop is het nou ook weer niet. Omdat we niet zo blij werden van de 'catalogusringen' hebben we ze laten maken. Was net zo duur, maar nu wel helemaal naar wens. En jurken, meid, die hebben ze voor iedereen, dus ook voor jou. Het ziet er juist mooier uit met rondingen dan plat en vlak. Wanneer is De Dag?

Irèneke's wereld zei

@Moeder: wij hebben zelf een soort streefbedrag voor ogen. Maar het blijft natuurlijk altijd spannend hoe reeël dat is. We willen niet van alles gebruik maken wat op de traditionele must do-list staat (geen kerk, aparte trouwauto, filmcrew, bruidsreportage met dik album waar je na afloop nooit meer in kijkt, witte duiven, gegooi met rijst, polonaise, stukjes, lopend buffet met koffie) maar alle voor ons belangrijke highlights eruit pikken (mooie kleren, fraaie ringen, betoverende locatie en uitstekende catering). En ons doel was al nooit om geld aan de bruiloft over te houden.

Hoe traditioneel hebben jullie het gehouden?

Irèneke's wereld zei

14 mei 2010 gaat het gebeuren, trouwen(s)! ;-)