zondag 22 maart 2009

Irana de verschrikkelijke

Een oorwurm. Dat is denk ik de beste omschrijving van mijn uh, ja wat eigenlijk? Humeur? Gezichtsuitdrukking? Gevoel? Kweenie.

Het was geen beste middag in elk geval. Terwijl Sjoerd lekker bezig was met van alles en nog wat op de laptop zat ik te mokken op de bank. Dat ik zondagen haat, zeker als de zaterdag ervoor zo fijn was. Gisteren waren we de hele dag op pad. Hier naar toe, daar naar toe. Een bakkie doen zus, een kletspraatje houden zo. Dan ben ik volledig in mijn element. En voelt de rustige zondag die volgt als een extra koude douche.

Het is het eeuwige dilemma in onze relatie. Sjoerd wil in het weekend bijkomen van de drukke werkweek en ik wil leuke dingen doen. Omdat ik de hele niet-werkweek al rustig aan heb gedaan en in het weekend nodig uitgelaten moet worden. De meeste weekenden lukt het prima om de gulden middenweg te bewandelen. 's Avonds een hapje eten of naar de bioscoop. Een dag reserveren om af te spreken met vrienden en de andere dag benutten voor rust en eventuele administatieve klusjes. Wat dat betreft was ik al behoorlijk aan mijn trekken gekomen. Recht op klagen had ik dus allerminst. Toch zat ik de zure haring uit te hangen. De verwende vervelia. Die van alles kon gaan doen maar nergens zin in had. Niet lezen, niet schrijven, niet de tuin in, niet strijken, niet met Rover wandelen. Niks. En me ondertussen ergeren dat Sjoerd zo lekker bezig was. Kreng dat ik ben.

Het kwam toch nog goed. Want 's avonds zagen we Claudia weer! En ze blies ons opnieuw uit onze theaterstoelen met haar waanzinnig goede show. Na afloop speelde ze winkeltje. Op het podium stalde ze haar waar uit. Boekjes, dvd's en cd's, die ze ook nog wilde signeren. Tegen beter weten in, want ik weet allang dat haar nieuwe cd pas in mei uitkomt, trotseerden we de tegemoet komende mensenstroom. Wie weet lag hij er toch al bij?! Nee dus. Wel bleef er een dubbelcd van haar optreden in Carré aan mijn handen plakken. Die ze ook nog graag voor me wilde signeren. Nadat ze eindelijk verstaan had ik nou heette. In eerste instantie verstond ze namelijk Irana of zo, want ze vroeg op welke a het streepje moest. En zo kon ik weer een opmerkelijke Irène-variant aan het bijzondere synoniemenlijstje toevoegen.

9 opmerkingen:

Linda zei

Haha, lachuh. Van dat van Claudia dan, en die naam.
Niet van jou jouw humeur natuurlijk. Ik zou niet durven.

Spreek jij echt zo Limburgs of is zij een beetje doof?

Maar ze was, ondanks die naam, dus wel leuk? Ik ga 9 april bij d´r op visite.

Irèneke's wereld zei

@Linda: ha. ha. ha. ;-)
Zelf dacht ik altijd dat het wel meeviel, met dat zuidelijk gezang. Maar een Franse naam met een Limburgs/ Brabants accent uitspreken is vast lastiger dan lekker bekkend een Noord Hollands Linda...
Op dat filmpje waarin ik een rondleiding geef door ons nieuwe huis is mijn articulatiekunde hoorbaar. Ik blijf er dus bij dat Claudia gewoon een beetje doof is! Maar niettemin erg de moeite waard!!!

internetmedium Linda zei

zo herkenbaar. Ik ben ook altijd blij dat 't weekend is, en Paul ligt dan het liefst onder de oldtimer te sleutelen...tja..daar zit ik dan wéér met kind..soms niet fijn nee. misschien kunnen we es daten? zitten we samen alleen... Ja, dat met die naam. Dat heb ik ook. Áltijd moet ik mijn naam 2x zeggen, en zo moeilijk is ie ook weer niet. Nu schreeuw ik 'm als ik me ergens moet voorstellen...Dat helpt.. en niemand die je ooit nog vergeet.

ons aller Linda zei

wat lastig trouwens dat ik geen reaktie krijg als er iemand op je blogjes reageert(waarop ik ook een reaktie heb geplaatst) ken je da nie aanpasse??.- ach, ze heeft weer wat te zeiken-.....

Linda zei

*zoekt nog 'ns naar filmpje en vindt 'm wonder boven wonder in 1 keer*

De vorige keer had ik 'm gekeken zonder geluid, dus nu moest ik even horen natuurlijk.

Goh, toch beetje gek. Ineens een stem bij het koppie.
Maarreh, je klinkt best Hollands (zo noemen jullie dat toch?). Een beetje als mijn vriendin uit Budel, ligt dat bij je in de buurt?

Ik zeg: Claudia, spuit je oren uit !

@andere Linda, als je een reactie geeft kun je ergens onder de woordverificatie een vinkje zetten dat je updates wilt krijgen (althans, dat werkt zo als je met een google-account bent ingelogd).

Linda nummer 2 zei

@Linda nummer 1: hier geen vinkjes te plaatsen...of ik moet vinkjesblind zijn...haha - en ze lacht weer es heel hard om haar eigen grapjes...-

Linda zei

@Linda nummer 2: of op het vinkentouw zitten ... haha, flauw.

Ik zie inderdaad dat je niet eens de mogelijkheid om een e-mailadres achter te laten als je niet bent ingelogd met een Google account.

Enige oplossing is dan volgens mij: een Google account registreren.
Kun je Irène meteen "volgen" en haar updates in de blogger-rss feader zien (of in de google-rss reader).

MaMarije zei

Da's inderdaad een gevalletje van Bananen in d'r oren (zo noemt David het, hahaha).
Klinkt trouwens wel heel sjiek, irjànah.

En trouwens - beter laat dan nooit - gefeliciteerd met je aanzoek (én jouw antwoord natuurlijk). Heerlijk laven aan de wereld die bruiloft heet!

Irèneke's wereld zei

@Linda-Ruben: daten is dolletjes maar in het weekend wil ik juist met my man zijn! Maar hij liever met zijn laptop, boehoehoe... ;-)

Dat van die reactiemelding mogelijkheden weet ik niet. Maar Linda-Timmy blijkbaar wel!

@Linda-Timmy: precies, ik vind mezelf ook best aardig ABN praten (zo noem ik het iig ;-)) maar voor mensen van boven de rivieren is het blijkbaar nog steeds koeterwaals.
Budel ligt idd een beetje in de buurt. Tis net Brabant en ik zit in Midden-Limburg. Half uurtje rijden zowat.

@Beide Linda's: we kunnen voorzichtig concluderen dat Blogger niet dezelfde gebruikersvriendelijkheid hanteert als bijvoorbeeld web-log of punt nl. Amerikaans hè?

@MaMarije: Hmm, bij Irjànah krijg ik eerder kampassociaties...
Dank voor de felicitaties!