zondag 1 maart 2009

Project paleis #6

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Het is weer maart!
Januari ligt achter ons. Februari is om. De twee deprimerendste maanden zijn voorbij. In maart huist hoop. Maart staat voor de belofte dat het allemaal toch weer goed komt. Alles begint opnieuw. Voorzichtig komen de eerste opengesprongen bollen uit de grond. Op het ritme van de wind wiegt de hortensia behoedzaam het fragiele knoppenspel aan de uiteinden van haar takken. Langzaam lengen de dagen. De lucht voelt minder zwaar, de scherpste kou is eruit verdwenen. Alles ademt lichter.

Een half jaar geleden, aan het einde van de zomer, maakte ik de linker foto. Een kaal stuk land. Niets meer dan dat behoorde toen aan ons. Een halfjaar later, op de valreep van de winter, legde ik hetzelfde stukje land opnieuw vast. De rechter foto vertoont een heus huis. Het is nog lang niet af en er moet nog een hele hoop gebeuren. Voor mijn ongeduldige ik is dat een ware beproeving. Haar kan het niet snel genoeg gaan. Maar als ik bedenk hoe het voorbije halve jaar is omgevlogen, lukt het me zowaar mijn kalme ik de boventoon te laten voeren. Over nog een halfjaar is ons paleis klaar en wonen we er. En dan lijkt zo'n periode heel even toch ineens een stukje korter. Heel even maar hoor. ;-)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Op CFBD 5th Edition kun je me mooi vertellen hoeveel dozen je al ingepakt hebt klaar staan ;-)

Het komend half jaar is ook zoooo voorbij,zeker weten!!

Grts,KittyXXX

Anoniem zei

Vanaf de bank in Ypenburg lijkt het allemaal heul snel te gaan hoor!

Marije

Irèneke's wereld zei

@Kitty: onze hotelkamer is al gereserveerd! CFBD is immers onze zomervakantie. Hopelijk hebben we tegen die tijd net onze sleutel gekregen en zijn de muren beneden klaar. Ik weet het wel hoor, ik word alleen zo verschrikkelijk onrustig van wachten. En dit gaat dan nog maar om een huis. Laat staan wat wachten inhoudt als je op de transplantatielijst staat... R.E.S.P.E.C.T.!!!

@Marije: hmm, misschien moet ik het eens vanuit jouw perspectief komen bekijken? Heb jij toevallig ook nog een teletijdmachine bij de hand? =D