woensdag 8 april 2009

Computerlove (met Spaans voor beginners)

Al eerder repte ik hier over mijn egostrelende bijnaam. Dat was in 2005 en sindsdien is er bar weinig veranderd. Nog steeds zijn er dagen dat ik welhaast aan de computer lijk vastgesmolten. Speciaal voor die momenten (en ook wel omdat hij fijne herinneringen aan de andere liedjes heeft) kocht Sjoerd laatst een verzamelcd van Bad Religion. Met daarop het alles zeggende nummer I Love My Computer.

Terwijl ik me vanavond behaaglijk op de bank nestelde voor Sleeping With The Enemy - die hoe vaak ik hem ook gezien heb eng blijft, met die gerangschikte handdoekjes en dat geordende keukenkastje - kroop Sjoerd achter de minilaptop. De mini ja, die kocht hij in december. Gadgetfreak. Hij jongleerde wat met een artikeltje en kwam na een uur tot de conclusie dat dat eigenlijk te lang was geweest. Dat hij daar beter zijn gewone laptop voor had kunnen pakken. Verkrampt vertrok hij dan ook naar het kantoor, om de tekst op de desktop af te tikken.

Net toen Laura haar zuigende echtgenoot incluis obsessief rechtgeknipte snor met de kogels uit zijn eigen pistool had doorzeefd en lag na te snikken in de armen van haar nieuwe vlam, werd ook ik herenigd met mijn Computer Man. De avond was om, het artikeltje was af. Het was tijd om naar bed te gaan. En ik mocht daar niks van zeggen.

Darling Sjoerd, this one is for you!

Geen opmerkingen: