zaterdag 4 april 2009

Het afzien van Sjoerd

Dat beloofde zomerweer, met tropische temperaturen boven de 20 graden, bleek toch niet helemaal correct voorspeld door de heren en dames weerdeskundigen. Desalniettemin zaten wij de gehele dag buiten. Eerst aan de vlaai en vervolgens de borrel vanwege mijn jarige schoonzus en later rondom de bbq met kwakende kikkers in de vijver op nog twee meter afstand. Want dat was nou eenmaal zo afgesproken en dan doen we dat. HASZAK, zeggen wij dan nog altijd. ;-)

Dat aanhoudend buiten zijn was voor Sjoerd behoorlijk afzien. Hij is nogal een koukleum namelijk. Als het aan hem ligt gaat de verwarming 's avonds gewoon een standje hoger, ook al is het april. En dan heeft hij zijn magnetronsloffen al aan en ligt er een fleecedeken over zijn wiebelende benen.

Gelukkig heeft hij een, vrij ouderwetse als je het mij vraagt, stelregel waar hij altijd op terug kan vallen. En die behelst dat de zomerjas pas met Pasen tevoorschijn mag komen. Mijn schoonmoeder, net als de rest van het aanwezige vrouwvolk gestoken in zomerse schoentjes, liet zich direct ontvallen dat hij dát van zijn vader moet hebben. Maar bedoelde ze daar nou dat van die kou mee of dat antieke? ;-)

1 opmerking:

Eric zei

Oh vandaar dat hij hier altijd meteen naar de verwarming loopt om hem maar op standje 5 te zetten. En als hij zich omdraait zet ik hem weer terug op 2.