zaterdag 25 april 2009

Hey mister DJ

Vanavond keek ik, op eigen verzoek - "want ik heb nog nooit jullie trouwfoto's gezien!" en "oh, dan moet je eigenlijk onze film zien!" - de trouwfilm van vrienden. Samen met het tien jaar oude bruidspaar in de hoofdrol, haar ouders en Sjoerd. En twee rondschuimende honden. Al hadden die bij nader inzien meer oog voor de toastjes met tonijnslade op tafel.

We zeiden van "oh" en "ah", lachten om het toen nog aanwezige haar van de bruidegom, en leerden. We leerden naar aanleiding van enkele schokkende beelden wat wij vooral niet willen op onze bruiloft. Hun dj. Hun bij elk liedje een ander, bijpassend hoedje dragende dj. Hun dj die tegen alle verzoeken in - "kein Deutsche Schlagers bitte!" - het feest aanving met een lekker Duitse meedeiner. Hun zelf stukjes opvoerende dj. Inclusief opblaasborsten en valselijk gezang. Het was tenenkrommend. Ook voor onze vrienden. Die als klap op de vuurpijl aan het eind van de avond een te groot gedeelte van het trouwbudget in 's mans creatieve handen moesten leggen. Ik had hem zijn hoedjes gestopt waar de zon niet schijnt.

Misschien moeten wij straks maar gewoon zelf plaatjes draaien.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, ha, Je bent er zaterdag dus bij;-)

Nienke

Linda zei

Hè nee, doe een band, doe een band !!
Ik weet nog wel een leuke. Met een onwijs knappe gitarist. Nee, niet die met dat zebra-jasje, maar die met die panter(?) cowboyhoed. Zijn beestachig (haha, heb je ´m? zebra, panter) goed.
Ze komen niet echt uit de buurt, maar spelen door het hele land.

KLIK voor de site.

Eric zei

Wat wij willen is ook een Dj en we zagen op het trouwfeest van een vriend de perfecte dj. Marlieke heeft zijn kaartje. Maar die wordt het dus ook voor ons, maar wel onder één voorwaarde.....een half uurtje (kan het nog fouter) Happy Hardcore, eugh... dance classics dus.

Irèneke's wereld zei

@Nienke: 'k heb geen idéé waar je het over hebt! ;-)

@linda: thanks for the tip maar we willen geen band. Het wordt een bescheiden feestje 's avonds. In de zin van geen massaal feest met 200 van onze beste vrienden. Daar past voor ons gevoel beter een bescheiden dj bij dan een knallende band. Maar als jij een feestje geeft en je eigen rocking man treedt er op ben ik graag van de partij!

@Erric: ik zou eens beginnen met het vaststellen van een datum, als ik jou was. ;-)

Lydia zei

Gewoon een DJ nemen die jonger is dan 25 jaar oud, dan heb je geen 'Schlager probleem'! ;-P