dinsdag 28 april 2009

Maar het gaat natuurlijk om de inhoud

Tussen de stapel reclamefolders en enveloppen met facturen ontwaarde ik ook een grote, witte envelop. De linker benedenhoek werd gesierd met het gestempelde logo van Vriendin. Oei. Ik wist wel dat het artikel met mijn bijdrage ergens eind april zou verschijnen, maar wanneer precies had ik al die tijd niet meer helder op het netvlies.

Met licht versnelde hartslag probeerde ik de plakrand open te peuteren. Wat natuurlijk niet lukte en alsnog uitliep in gehaast en slordig scheuren. Het blijft spannend om jezelf in een boekje tegen te komen. Zelfs een beetje eng. Ook al ben je volgende week kattenbakvulling.

Al bij de inhoudsopgave werd ik opgeschrikt door mijn eigen tronie. Het stukje met mijn hoofd en tekst diende als opwarmertje voor de welwillende lezer. Ga gauw kijken op pagina 20! Kun je lachen om die liploze trol met hazenkoortslip-in-disguise van hardnekkige puist én extra kinrol als bonus. Ja, bij mij liepen na die eerste aanblik meteen de rillingen over m'n rug. Hoe hebben ze nou toch weer voor deze prent kunnen kiezen? Wie heeft dat bedacht?! Ik zei het nog zo tegen die fotograaf. Niet van onderen fotograferen beste man, alsjeblieft. Nooit van onderen doen. Geeft altijd hele nare, onheuse verhoudingen. En waarom is dat vermomde strontje op mijn lip niet gewoon weggeshopt? En mijn rechter wenkbrauw, voor de kijkers links, laten we het daar eens over hebben. Want die zit ook goed gek mensen! En dan dat opgekrulde varkensneusje, knorknor. Sjongejonge. Om over die iets te dicht bij elkaar staande ogen nog maar te zwijgen. Sjoerd houdt me daar altijd een beetje mee voor het ooglapje. Tsja en die onzichtbare, naar binnen weggeklapte lippen hè. Die maken het af. Gelukkig weet ik zelf dat ze er in het echt wel degelijk zitten. Goed, het zijn geen volumineuze Marijkes (Helwegen, red.), maar niettemin stiftbaar en al. Hé, misschien is er toch wel aan mijn foto geshopt. Alleen verkeerd. Hebben ze die potsierlijke uitstulping laten zitten en de rest weggehaald. Dat moet het zijn!

Maar het gaat natuurkijk om de inhoud.

Vriendin EXTRA
Gezondheid & Mooi
29 april t/m 30 juni
(Oh mèn! Dan ligt hij dus een maand lang in de winkels, in plaats van een week...)

15 opmerkingen:

Mars zei

Ben héél benieuwd! Ga 'm gauw kopen.

Kus Mars

Linda zei

Jammer dat de foto niet te zien is. Dan konden we allemaal heel hard roepen dat het zo erg niet is. Met die ogen en die lippen en die wenkbrauw.

Nu moeten we 'm dus maar gaan kopen dan :-)

Louise zei

Moest ontzettend om je stukje lachen. Vast harder dan om je foto. Maar zeker weten doe ik dat niet, want die heb je (heel commercieel, dat wel) van ons weggehouden. Gelukkig hebben we een maand (!) om je te vinden in de schappen.

Ik kan me zomaar voorstellen dat het allemaal reusachtig meevalt. De kinrol bijvoorbeeld lijkt me bijvoorbeeld al niet zo enorm. Ik ga het snel checken

Liefs

Anoniem zei

Ooooooo,ik moet opeens zo aan die smilie met zak over het hoofd denken,ga je zo de komende maand over straat??

Straks ff naar de winkel en om mezelf niet voor gek te zetten ga ik thuis pas kijken ;-)

Grts,Kitty X

LInda zei

ik ga vandaag meteen naar de boekhandel hier in ut durp. Ik wil wel een zien of het écht zo erg is..

Anoniem zei

Ik ga hem zo ook kopen ,
ben erg benieuwd.
Ga jij trouwens naar cf beach dance?
Groetjes manon de jong

Tamara M. zei

Ik denk dat ik nu al wel wil zeggen (naar wat ik zie): Mens zeik niet zo!;)

Ik ga m ook snel kopen want ik ben benieuwd naar de hele foto! En het artikel natuurlijk:)

Anoniem zei

Al is het alleen om de foto, dus ik zal ook even op zoek gaan.
Altijd makkelijk tegen de muizen in de schuur.

Groetjes Erna

Eric zei

Da´s mooi een hele log alleen maar over een foto en dan plaats je een foto en dan zie je maar een klein beetje. Je had ook een zwart balkje over jouw ogen kunnen plaatsen ;-)
Ik zou zeggen...herplaatsing, want ik ga dus never nooit naar de winkel om een Vrienin te kopen.

Irèneke's wereld zei

@Mars: jouw bizarre profielfoto op Hyves gezien hebbende besef ik dat het toch nog veel erger kan allemaal! =D

@Lind1a: niks moet. En als gezegd; het gaat om de inhoud. Van het stuk tekst.

@Louise: ach, commercieel is my middle name! En ik heb niets eens aandelen Vriendin, kun je nagaan.

@Kitty: nee, dat zou laf zijn. ;-) En lach maar heel hard hoor, in de supermarkt. Het is immers je motto.

@Linda2: en? Geschrokken hè?

@Manon: CFBD hangt allemaal van het huis af. Wanneer we de sleutel krijgen, hoe de klusvorderingen opschieten. Ik hoop iig van wel. CFBD mag je als rechtschapen CF'er eigenlijk niet missen.

@Tamara: jij als media personality bent natuurlijk al veel meer gewend. :-P

@Erna: hahahahaha!

@Erric: zie je die dubbele rr? You know why hè? :-P
En nee, geen herplaatsing. Als je me écht full face color wil zien moet je je eigen schaamte maar opzij zetten. Moet ik ook. Een maand lang. Bear with me.

Kim zei

Het is dat ik al lekker in mijn pyamabroek en sloffen zit anders was ik gelijk in de auto gestapt en naar de Appie gereden.
Ik ben benieuwd!!
Ben je wel teverden over het interview?

xx

Lydia zei

Ik kan de foto niet goed zien maar het gedeelte DAT ik kan zien...ziet er erg goed uit! Toch ff Vriendin kopen binnenkort...hahaha

Eric zei

@ Sjoerd: die dubbele rr komt zeker van jou af!!

Kata zei

Wat een geestig stukje en wat een übercharming stukje foto.
Het is me NOOIT opgevallen dat je dichtbijelkaarstaande (huh is dat één woord) ogen zou hebben. Dat is toch die categorie die je alleen zelf merkt, gok ik zo.
Leuke ketting trouwens!

Tamara M. zei

Ligt ie trouwens tot 30 mei of juni in de winkel? Anders ligt ie er nl 2! maanden, nog een maand langer dan je zou denken;)