dinsdag 14 april 2009

Verborgen talent

Ik weet niet wat het is met mij.
Er komen dingen uit mijn handen waar ik zelf geen vat op heb.
Het lijkt wel alsof ik bevangen ben door het een of ander.
Het zullen de lentekriebels wel zijn.
En de bijbehorende schoonmaakwoede die in me huist.
Ik wist niet dat ik het in me had!

Gisteren en vandaag waste ik een voor een alle gordijnen. Nadat ik die verdammte ophanghaakjes eruit had gepulkt. Want het zal me niet gebeuren dat mijn vuile danwel schone gordijnen in de machine beschadigen door een geniepig puntje van zo'n verdammt haakje. En schone gordijnen hang je natuurlijk niet weer terug op tussen de pluizge stofnesten en plakkerige spinraggen. Dus ging ik dapper aan de slag met een emmer sop. En een doekje. Op een trap. Heel echt allemaal.

Tussen de wasbeurten en het haakjesgepriegel door mestte ik ook nog even onze kledingkasten uit. Resultaat: twee volle vuilniszakken voor het Leger des Heils! Sjoerd had het in zich eindelijk afscheid te nemen van dat ene t-shirt. Van zeilkamp in Heeg toen hij zestien was. Een vergeelde lap sentiment was het. Het mocht weg. Hij vond dat we rigoureus te werk moesten gaan met de aanstaande verhuizing inachtneming. Gelukkig hebben we de folder nog. Dat is veel grappiger bewaarmateriaal dan zo'n vodje katoen.

6 opmerkingen:

Linda zei

Gordijnen wassen ?
Oh ... moet dat ook? ;-)

En zijn ze niet gekrompen? Daar zou ik dan weer bang voor zijn.
Dus doe ik het maar gewoon niet.

.... zei

Heerlijk die lente kriebels... had ik vorige week ook al. Maar dat kwam ook omdat de fotograaf langs kwam om kiekjes van ons huisje te nemen (voor de verkoop) Maar heerlijk gevoel hé als alles schoon en netjes is...

groetjes Esther

Elke zei

Dat doe ik dus ook nooit, gordijnen wassen.. En heel eerlijk, die hebben wij zelfs nog altijd niet! (wonen hier natuurlijk ook 'pas' 2 jaar)

Linda zei

Alsof mijn schoonmoeder jouw blogje gelezen had vroeg ze gister ineens hoe de vouwgordijnen van het raam kunnen.

Zodat ze ze even kan wassen !!

Irèneke's wereld zei

@Linda: ja dat moest. Het wit was grijs. Onze gordijnen zijn al heel oud, ze hingen eerst bij de ouders van Sjoerd in huis. Ik mag aannemen dat ze toen ook vaker gewassen zijn, dus voor krimpgevaar ben ik niet bang. En als ze waren gekrompen had ik pech.

In ons nieuwe huis wil ik dan ook weer gordijnen die zelf te wassen zijn. De plissé- en duetdingen zijn hartstikke hip maar ook erg onpraktisch aangezien je er alleen met een plumeau overheen kan. Da's toch goor?! En dan wordt er bij ons thuis niet eens gerookt.

@Esther: hebben jullie al kijkers gehad? Spannend hè, hoe zoiets gaat.

@Elke: géén gordijnen? Al twee jaar? Hoe verduister je dan, met rolluiken of zo?

@Linda: tadaaa! Geen dank hoor! ;-)

Elke zei

Beneden met rolluiken en boven met iets dat voor gordijn moet doorgaan maar het eigenlijk niet is..:)