donderdag 14 mei 2009

Huwelijkse voorbereidingen #3

Tot vandaag leek het nog zo onbereikbaar ver weg allemaal, dat ik het haast gênant vond om er al veelvuldig en diepzinnig over na te denken. Tot op detailniveau weet je wel. Over overdadige taartjurken met veel kant, pof, strik en tule. Of weelderige haardrachten met kilometers sluier en meer van dat soort relevante zaken. Immers, ik wil er niet bijlopen als een verlopen Mary Borsatokloon, straks. Met een oogverblindend angstaanjagend Magda (uit There's Something About Mary)-cleavage. Omdat ik de weken ervoor elke dag net vijf minuten te lang onder het zonnekanon heb gelegen. En mijn diep uitgesneden, voorheen benijdenswaardige, decolleté er nu bijligt als een verlepte, cognackleurige gelooid lederen tas. Bijvoorbeeld. Oh horror!

Maar vanaf vandaag kunnen we (al zal het er in de praktijk meer op neerkomen 'kan ik') af gaan tellen. Want over precies één jaar gaan we trouwen! En ik durf er geen geld om te verwedden wie contenter is met het gegeven dat Missie Trouwjurk daarmee al dichterbij komt. Mijn schoonmoeder, moeder of ik. Sjoerd's moeder is sinds de aankondiging al tegen minstens zes potentiële pakjes aangelopen. Inclusief bijpassend hoofddeksel. Maar ja, allemaal geschikt voor nu. En over een jaar dus hopeloos uit de mode. Dat van dat hoofddeksel was overigens mijn idee. Het lijkt me namelijk fan-tas-tisch als de vrouwelijke (overdag)gasten een hoed dragen. Zo feestelijk! Zeker in combinatie met de sublieme locatie. Als perfectionistische controle freak hou ik van details, dat moge duidelijk zijn.

Mijn moeder liet zich onlangs ontvallen dat ik mijn haar wat haar betreft niet weer langer hoef te laten groeien. Waar ikzelf visioenen had over weelderig opgestoken lokken met kunstig erin verwerkte dingen (bloempjes of zo, weet ik veel, ik heb nog nooit een bruidskapsel gehad), prikte zij mijn zeepbel hardhandig door door op mijn gedropte ideetje (want meer was het nog niet) een gezicht te trekken. Dat boekdelen sprak. Zij is zo mogelijk nog blijer met mijn huidige bob dan ik. En al haat ik het om te moeten zeggen, ik ben bang dat ze gelijk heeft. Mijn fantasieloze peemele lenen zich nou eenmaal niet voor lengte. En om nou een jaar lang voor aap te lopen om die ene dag met een helm van haarlak op de foto te gaan? Nee dank je. De bob mag blijven en wat voor creatiefs we er tegen die tijd mee doen zien we dan wel. Misschien combineert een boblijn wel heel leuk met een hoed?

11 opmerkingen:

Cisca zei

Vast gefeliciteerd! Spannend...

Tamara M. zei

Spannend hoor!!! Succes met t uitzoeken van de jurk!! Er zijn ooki zo veel verschillende!!

Anoniem zei

En anders neem je toch extensions. Ik droom er ook nog steeds van om eens een keer met lange blonde lokken (ik heb zwart haar, dus misschien moet ik iets dichter bij mezelf blijven)op mijn werk te verschijnen.
Mirjam

Kim zei

Ow wat leuk al die voorbereidingen. Succes ermee en wat je ook beslist je zult vast en zeker toch de mooiste zijn die dag!


xxx

Anoniem zei

hoi irene
heerlijk hoor een jaar lang allemaal leuke dingen uitzoeken voor de grote dag.
en een hoed zal je prachtig staan denk ik.
Ga je ook nog op huwelijks reis?
groetjes manon

Linda zei

oh leuk hoor, die voorbereidingen. En dat met die hoeden. Goed idee! Ik vind dat ook altijd supergaaf.Maar van de andere kant zadel je iedereen wel met een kostenpost op, en zitten ze voor altijd met een hoed te kijken die ze waarschijnlijk nooit meer dragen..

Cash en Els zei

Allemaal leuke dingen om over na te denken. Je krijgt het er vast nog heel druk mee ;-))

Groetjes, Els

Yehudith zei

Leukleuk & spannendspannend ;).

Allemaal dingen gaan uitzoeken en regelen voor je bruiloft. Veel plezier (en succes ;) )!

(Trouwens, ook met kort(er) haar kan je t volgens mij wel opsteken, vereist alleen wat meer creativiteit (en speldjes).) Ik zou t zowiezo eens aan een kapper vragen, die doen de kunstigste dingen.

Xx, Judith

Miranda zei

Anders clip je er toch wat van dat 'nephaar' in, ziet het er toch opgestoken uit en kunnen er allerlei frutsels in zonder dat je een jaar lang met een hoofd rondloopt waar je zelf niet blij van wordt...

Eric zei

Geef maar aan Sjoerd door dat ik vrijdag 14 mei 2010 nog niets in mijn agenda heb staan! ;-)
Hahahaha!

Madelief zei

Wat leuk, nog een jaartje!
Enne, kijk je ff bij mij, om je prijs op te halen?