maandag 25 mei 2009

Project Paleis #8

Nu de buitenkant van ons huis klaar is zien we niet meer automatisch elke week of er vooruitgang is geboekt. Daarvoor moet je tegenwoordig binnen zijn. That is where it all happens! En er happent een hoop, kan ik je melden. Dat weet ik omdat ik de laatste tijd meerdere keren per week naar ons huis kan. Ga. 's Avonds, als de bouwvakkers weg zijn en de bouwput er verlaten bij ligt, scharrel ik op mijn zomerschoentjes over de stoffige, ongelijke zandgrond naar de casa en waan me alvast inwonend.

Ik geniet van de afwerk werkzaamheden die zienderogen opschieten.
Zo zijn de binnenmuren al een poosje wit afgewerkt en steken de blauwe wandcontactdozen lekker fel af tegen de strakke wanden. In de keuken steken ter hoogte van het spoeleiland de waterleidingen gracieus uit de vloer omhoog en staat met verbazingwekkend duidelijk handschrift op de muur geschreven waar de diverese aansluitingen voor de kookapparatuur moeten worden geplaatst. Verder zijn binnen en buiten de vensterbanken geplaatst en zijn alle ramen voorzien van glas. Ook de meterkast is al goed gevuld met van die gele pvcbuizen en een keur aan kleurig draadwerk. Sinds vorige week beschikken we over een echte garagepoort en vanavond werden we verblijd met dichtgestreken plafondnaden en de eerste beginselen van de wc's. Boven én beneden een doos, eindelijk kunnen we simultaanschijten!

In week 24 staan de werkzaamheden voor de nutsvoorzieningen gepland. In mijn optiek kan het dan écht niet lang meer duren... Ik gok/ hoop/ wens op week 27 voor de oplevering!

Oh ja, en ons huisnummer is gewijzigd. Toen ik vorig najaar contact had met de gemeente werd ons nummer 18 toebedeeld. Dat vond ik gezien de volgorde van de nummering aan de overkant van de straat een beetje vreemd. Maar wie ben ik om aan het ambtelijk apparaat te twijfelen? Toch bleek ik niet de enige met reserveringen. Ook de keukenfirma krabde zich eens flink achter de oren toen bleek dat kavelnummer, type huis en beoogd huisnummer niet overeen kwamen. Een nieuw belletje naar de gemeente bevestigde onze vermoedens. Niet 18 maar 2 wordt het nummer van ons huis. Foutje van de aannemer. Die had de tekening in spiegelbeeld aan de gemeente gegeven. Gelukkig hebben we nog geen karrevracht verhuiskaarten besteld!

Geen opmerkingen: