zaterdag 2 mei 2009

Soms is sociaal zijn best moeilijk

Over twee weken gaat ze trouwen. En wie trouwen gaat krijgt een vrijgezellenfeest voor de kiezen. Zeggen ze. Met bijna twintig vrouw sterk verzamelden we daarom in Den Bosch. Om haar een onvergetelijke dag te bezorgen. Met heuse Bosche bollen, persoonlijke presentjes, cocktails, een DJ-workshop en uiteten. Dat ik mezelf daar een beetje voor aan de kant heb moeten zetten, deed ik met alle liefde voor haar. Zij is een schat. Een vreselijk sociaal dier. En daarmee compleet het tegenovergestelde van mij.

Ik ben er namelijk niet zo goed in. Onuitputtelijk sociaal doen. Me in groepen mengen en contact maken met iedereen. Praatjes poep houden. Het zal allemaal wel terug te voeren zijn op onzekerheid en zo. Maar het blijft verdraaid onhandig. Met de paar meiden die ik kende, was ik na het uitwisselen van de gebruikelijke formaliteiten wel uitgepraat. In kittig keuvelen met het gros van de rest had ik gewoon niet zo'n zin. Door mijn gebrek aan small talk skills dus. En het feit dat ik stevige buikpijn had en vanaf het moment dat ik de auto sloot mijn windjes bij me moest houden. Ik sta immers liever te boek als de wat stille vriendin die moeilijk mengt dan die met dat ongerieflijke geurspoor.

Sjoerd had ook een leuke middag. Hij trotseerde zijn hooikoorts en maaide verwoed de grassen in de tuin van mijn ouders. Daarmee bewees hij zich als the absolut perfect son-in-lawn!

3 opmerkingen:

Linda zei

oh ja, vrijgezellenfeestjes..énig....1 van de redenen dat ik gewoon een kaartje zou sturen: hoera..we zijn getrouwd...ze groeten uit (en dan de naam van een of ander tropisch eilandje)...Maar ja, misschien moet je er straks zelf ook aan geloven? of niet?

Anoniem zei

Ooooo domme Irèneke,had me gebeld of gesmst,ik was je zo komen "ontvoeren" en had je hier lekker van het zonnetje kunnen genieten zonder écht sociaal te hoeven zijn ;-)

XKitty

Irèneke's wereld zei

@Linda: ik was in de veronderstelling dat jij en Ro keurig getrouwd zijn. Niet dus?! Jij in zonde levend vrouwmens! :-P
Ons vrijgezellenfeest vindt alleen plaats onder strikte regie van onszelf. Géén Teletubbie- of andere lullige pakken. Géén vormeloze t-shirts die je figuur geweld aan doen al dan niet voorzien van lullige opdrukken of genante foto's.
Geen paaldansworkshops, stripacts of curussen erotisch cake versieren. Het feest en de aankleding van mijn vriendin waren gelukkig smaakvol. Zij droeg een mooi shirtje met bescheiden opdruk. Wij als gevolg hoefden goddank geen toeters en bellen op en/ of om.

@Kitty: ik wilde er graag bij zijn! En heb me op mijn eigen manier ook goed vermaakt. Dat zonnetje hou ik graag te goed voor op 18 juli a.s.!