maandag 8 juni 2009

Plassen met Pavlov

Dát was even leuk. Zit ik hier nietsvermoedend en nog immer ongedoucht te sog-gen (waar de 's' in dit geval staat voor strijk, in plaats van studie - the more things change, the more they stay the same), hoor ik ineens de voordeur open gaan. Blijkt het Sjoerd te zijn! Ja, wie anders ook? Want verder heeft niemand een sleutel van ons huis. Sjoerd dus, die op doorreis was van het zuiden naar het noorden en verschrikkelijk moest plassen. En dat liever op zijn eigen kleinste kamertje deed dan in dat van een onbestemd snelwegtankstation.

Na een zoen voor mij en een aai over de bol van Rover ging hij er met gezwinde spoed vandoor. Ik kon deze verrassing absoluut waarderen. Alleen is ons Pavlovhondje nu volstrekt de draad kwijt. Hij is namelijk in de veronderstelling dat het al zes uur is en dus brokjestijd...

1 opmerking:

Semi zei

Na dit verhaal lijkt het mij zeer waarschijnlijk dat Rover speeksel heeft aangemaakt toen Sjoerd thuis kwam. Het arme beest, helemaal confuus! Je zult je wel afvragen waar ik dit nu weer vandaan heb;-) Nadat ik de hele dag heb lopen 'soggen'(waar de s in dit geval helaas(!) wel voor studie staat..) ben ik tóch maar even in de boeken gedoken. En jawel..dat gaat over Pavlov met natuurlijk het voorbeeld van 'de hond en het speeksel'. Hij deed namelijk conditioneringsstudies, en dan wel de klassieke conditionering. Echt iets wat je wilt weten he, zo laat op de avond! (beter gezegd: iets wat je waarschijnlijk al wist). Ik vond het toch leuk om dit even met je te delen;-)

Kus, Semi