donderdag 4 juni 2009

Vakantiegevoel

Heremetiet. We hebben nou al bijna een week vakantie, maar het echte bijbehorende gevoel is nog niet bepaald over me (ons) heen gekomen. Dat gevoel van pas wakker worden als je uitgeslapen bent. Tijdens het oppeuzelen van de bammetjes eens bedenken wat de rest van de middag brengen gaat. Een vrijwel lege kalender, agenda en vooral hoofd.
Feitelijk zijn we sinds afgelopen zaterdag al op sjouw. Lekkere sjouw hoor, begrijp me niet verkeerd. Alleen maar bezig met leuke dingen. Of nuttige zaken. En die moeten nou eenmaal ook gebeuren. Zoals de garage uitmesten en een volle kar troep bij de stort afleveren. En in alle vroegte opstaan om naar het ziekenhuis te rijden. En daar dan meer tijd in wachtruimtes doden dan in de spreekkamer van de respectievelijke artsen. Maar alles voor het goede doel én met buitengewoon gewenst resultaat. Dus mij hoor je echt niet klagen.

Toen ik de keuze had om vanmiddag lekker naar d'n Doug te gaan of mee naar de bank voor het bespreken van oninteressante pensioenprietpraat, koos ik toch mooi voor de eerste optie. Liever high van tig heerlijke geurtjes dan duizelig van alle pensioenperikelen. Bij thuiskomst was ik op een prettige manier afgedraaid. Sjoerd had intussen de bankzaken geregeld, het huis gestofzuigd, zijn haar laten knippen en de witgoedklusjesman zijn gang laten gaan. Diezelfde handyman die laatst kwam voor de kapotte wasmachine. Alleen kon hij nu aantreden voor de vaatwasser. Doordat ik afgelopen vrijdag de klep van het apparaat nogal pisnijdig had dichtgesmeten was de programmaknop er zomaar afgezwiept. Och ik ben ook zo sterk, zeker als ik giftig ben. En ik was gifitg die vrijdag. Ik ben net een man dan. Mijn boosheid uit ik vaak nogal fysiek. Je wilt niet weten wat ik vroeger tijdens boze buien allemaal gesloopt heb. Een handdoekenrekje op de badkamer, zo'n afschuwelijke dressboy voor je kleren, een ontiegelijk lelijk vest van mijn moeder. Zo'n groen, gehaakt geval. Perfect om met de schaar iets grotere haakgaten in te wrikken. In de hoop dat ze het daardoor niet meer aan kon. Maar ze zag het niet! En dus ging ze met een kapot vest aan naar haar werk. Beschamend. Anyway, want ik was helemaal niet van plan zo uit te wijden over mijn haperende anger management, met behulp van vakmanschap, een schroevendraaier en wat lijm zit de knop er inmiddels weer op. En in het vervolg moet ik mijn woede toch maar op een andere manier zien te uiten.

Ter inluiding van de laatste vrije dagen van onze vakantieweek gingen we vanavond een hapje eten. En wijn drinken. Daar hadden we echt wel zin in. Vantevoren wandelden we nog langs het stemlokaal. Want stemmen is een grondrecht en het is ronduit dom om daar geen gebruik van te maken. Vind ik. En morgen. Morgen! Dan gaan we een dagje naar Thermae 2000 in Valkenburg. Urenlang dobberen, drijven en bubbelen (in badkleding, want naakt bewaren wij preutseriken liever voor thuis), in elf minuten bruin bakken onder de zonnedouche en ons met hete stenen laten masseren. Als het ultieme vakantiegevoel daar nog niet van op ons neer daalt weet ik het echt niet meer...

4 opmerkingen:

Guusje zei

Have fun! Lijkt mij heerlijk om even rond te dobberen in een bad. Ik heb namelijk een tijdelijke hele dikke buik.

(ik kwam hier via maandagdaandag, reacties. Leuke blog!)

Groetjes Guusje

Kim zei

Oeei lekker zeg. Ik heb dinsdagavond nog een avondje sauna gehad, met badkleding ;) Ik was dit keer eens blij met mijn preutserigheid want Jaap van de gouden kooi liep er ook rond. En die is al erg genoeg met {bad}kleding. Laat staan naakt!

Geniet ervan!

Elke zei

En, hoe was jullie dagje in Thermae 2000? Ziet er daar alleszins super uit! Mijn schoonzus trouwt in oktober en die gaan als huwelijksreis een paar dagen naar daar!

Toaske zei

Over stemmen denk ik precies hetzelfde als jij!
Hoe was het in Thermae?