vrijdag 19 juni 2009

Verwen-Irèn-Dag

Vandaag was voor mij. Een verwen-Irèn-dag.
Omdat ik daar ontzettend behoefte aan had. Even een dagje met alleen mezelf op pad.
Omdat ik het ook best wel verdiend had. Vond ik zelf. En Sjoerd ook. En mijn moeder ook wel, denk ik.

Ik verwende mezelf met dat ene waar ik ondanks de inspanning ontzettend van ontspan. Winkelen. Zonder een doel de stad in gaan en maar zien waar ik mee thuiskom. Zalig.
Na afloop van mijn relaxpeditie kan ik stellen dat ik echt het aller zielst gelukkig word van schoenen kopen. En die hoeven niet eens voor mezelf te zijn. Leren schoenen hebben op mij hetzelfde effect als chocolade op de gemiddelde vrouw (behalve op mij dan, want ik hou eigenlijk helemaal niet van chocola). Ze bezorgen me een onvervalste endorfineroes. Machtig.
Helemaal in mijn sas zeulde ik de ganse middag met een extra grote en behoorlijk zware plastic tas rond. Erin zaten twee paar schoenen. Voor Sjoerd. Omdat hij zelf geen tijd heeft om naar de stad te gaan en schoenen te kopen. Of iets anders. De arme ziel. "Papa centjes dienen!" scanderen wij haast dagelijks, sinds we deze legendarische zin uit de mond van niemand minder dan Mariska Bauer hoorden tijdens de reallife soap van onze knuffelkamper en zijn familie. Verse schoenen dus, voor Sjoerd. In geurend leer, met glimmende neuzen, ingepakt in krakend papier en voorzien van stijve veters. En met de belofte dat ze gewoon retour mochten als ze niet goed waren. As if. Natuurlijk waren ze goed. Eigenlijk perfect, al zeg ik het zelf. "Dit is precies wat ik in gedachten had!" jubelde Sjoerd terwijl hij door de kamer danste. Kijk, dan ben ik gelukkig. Meer heb ik niet nodig. Al waren dat enige vestje, die kekke blouse, perfecte broek en schattige riem een prettige bijkomstigheid.

De projectleider van onze aannemer had overigens ook in de smiezen dat het verwen-Irèn-dag was. Opgetogen wist hij me te melden dat de mensen van Essent of Enexis of hoe die club ook mag heten aanstaande maandag gaan beginnen met de nutsvoorzieningen. En dat betekent dat ons huis definitief in week 28 wordt opgeleverd. Ieieieieieieie!
Tot slot plaats ik als bonusmateriaal nog een leuk fotootje van onze vloer. Die Echt Heel Gaaf wordt. Sprak zij, die tot voor kort eigenlijk niet van tegelvloeren hield.

6 opmerkingen:

Wondelgijn zei

Laat ik nu toch zo'n verwendag vandaag voor mezelf op het programma hebben staan? Ik ben alleen thuis, iedereen is werken of onderweg... dus een oase van rust heb ik hier in huis! Zaaaaalig!!

Irèneke's wereld zei

@Wondelgijn: oehhh lekkerrr! Geniet ervan. Voor je het weet ziet de rest van de rustige week er weer uit als een fata morgana! :-)

Madelief zei

Wat handig en knap je kleren en schoenen kunt kopen voor Sjoerd! Ik heb 1 keer een overhemd gekocht en die was niet goed, dus ik probeer het niet eens meer! En ik heb hetzelfde hoor met schoenen, voel me helemaal in m'n nopjes met een nieuw paar.

Anoniem zei

Eigenlijk is winkelen net zo goed als sporten, zeker met het extra gewicht van de geweldige aankopen!
Ik vind het ook altijd zeer ontspannend, ondanks dat het best wat energie kost ;-)

Anoniem zei

O ja, groetjes van Sandy uit Haarlem (geweldige winkelstad by the way) (de anoniem dus) ;-)

Nicolette zei

Ik wordt zo-wie-zo blij van shoppen. Vandaag nieuwe onderbroeken gescoord. Bjorn Borgjes... in de uitverkoop! Heerlijk die uitverkoop trouwens: ik snuffel me gek en heb een lamme vinger van het pinnen...