donderdag 24 september 2009

Doen alsof je neus bloedt?

En andermaal dacht ik "Blèch, wéér zo'n dag? Nog een?!" Of eigenlijk dacht ik dat al de hele week. Ik had last van de bekende na-de-vakantie-dip. Zo'n week waarin ik verwoed zoek naar dat ritme van voor de vakantie. Met op normale tijden naar bed gaan en opstaan. Douchen en sprayen en gewoon hopsa aan de slag. Maar niks van dat alles, sinds zondagavond. Daarbij moet ik ongesteld worden. Dus dan weet je het wel. Alles is stom en de wereld vergaat om een scheef opgehangen kapstok. Om maar wat te noemen.

Vanmiddag stond een uitje schoonheidsspecialiste op het program. Leuk zou je denken, maar daar word ik eigenlijk ook nooit vrolijk van. Met dat pijnlijk geduw en gepor in mijn gezicht. Niks ontspannend masseren en liefkozend strelen. Ik doopte haar jaren geleden niet voor niks tot SM-ra. Strontchagerijnig ging ik dan ook op pad. En zoals het Murphey's Law betaamt bestonden al mijn medeweggebruikers uit louter trage bejaarden, logge tractoren met een slakkengang en ander niet opschietend gespuis. Joepie. Mijn schoonheidsspecialiste bleek toevalligerwijs ook een humeur te hebben om op te schieten. Zij had net gehoord dat haar schoonmoeder zeer binnenkort euthanasie laat plegen. En op slag stond ik weer met beide benen op de grond, ook al lag ik plat op mijn rug in de behandelstoel. "Mens, zeik niet zo!" sprak ik mezelf in stilte vermanend toe.

Op weg naar huis besloot ik een tussenstop in de stad te maken. Het zonnetje scheen en ik vond dat ik daar van moest genieten. Bovendien kon ik nog wel een leuke legging gebruiken voor het najaar. Met een iets vrolijker - hoewel gepokt en gemazeld maar wat kon mij het schelen - hoofd beende ik het centrum in alwaar The Sting me lonkend naar binnen zoog. Alsof hij rook dat hij me kon helpen. Maar nog voor ik goed en wel een legging spotte ging het behoorlijk mis. Ik werd ongesteld. Maar dan in mijn neus. Een onschuldige snuifophaalmanouvre resulteerde bruusk in een zwaar lekkend reukorgaan. What the fuck?! En terwijl het bloed uit mijn neus stroomde en op de vloer bij mijn voeten een naar plasje vormde, zocht ik tevergeefs naar het pakje zakdoekjes in mijn tas. Dat nog op het aanrecht bleek te liggen. Een behulpzame mevrouw zag mijn gehannes en bood me terstond haar voorraad tissues aan. Maar mijn handen zaten inmiddels ook onder het bloed dus wat water uit de kraan was geen overbodige luxe. Een medewerkster van The Sting loodste me naar hun kantine en daar zat ik een minuut of tien met mijn hoofd naar voren en kilo's papier aan mijn neus te wachten. Met bonzend hart. Want ik had er een hard hoofd in dat dit uit zichzelf ging stoppen. En dus mijn moesje maar gebeld. Die nabij het centrum werkt en wel even poolshoogte kwam nemen. Op haar aandringen liepen we naar den Doug. Zodat zij even rustig kon kijken hoe en wat. Aldaar besloot ze mijn huisarts te bellen en bij hem kon ik een uurtje later terecht. Mijn neus was nog immer een lekkende kraan. De huisarts keek, zag en overwon. Met een vloeiende maar ferme beweging schoof hij een reuzentampon mijn rechter neusgat in. Meters diep, zo richting mijn achterhoofdkwab. Althans zo leek het. Ik schreeuwde en kermde het uit. Met voornamelijk lelijke scheldwoorden. Want dat is schijnbaar mijn primaire reactie. Of het kwam door die tampon, die het vuige plekje van mijn spraakgedeelte had geraakt. De tranen rolden over mijn wangen en ook mijn moeder pinkte een traantje weg. Nadat de neusplug erin zat spoot de arts er nog een stollend spullie bij en al snel zoog het ding zich vol. Die zou de komende uren wel blijven zitten. In elk geval tot morgen. Als ik naar de KNO-arts mag voor een behandeling aan mijn tere neusvaatjes. Oh joy.


Tjonge, en nu ga ik dus echt nooit meer zeuren over een na-de-vakantie-dip en wat-is-vervelia-toch-zielig. Want van dergelijk gezeur komt altijd te veel actie

5 opmerkingen:

Gwen haar leven zei

Ik vind jouw schrijfstijl echt geweldig! Lig elke keer weer dubbel om hoe je het vertelt :) Sterkte met je neus! Heel vervelend..

Op het platteland... zei

Ik sluit me bij Gwen aan: Geweldige beschrijving van een toch wel onhandige situatie. Hoop dat het inmiddels beter gaat.

Esther zei

ohoh wat een dag.. je ziet er prachtig uit met je tampon in je neus :-)

Sterkte morgen
Esther

Vita zei

En dat je dan ook nog geen legging hebt. Wat een dag :(

(Die foto! Haha, geweldig, sorry. Echt sorry, maar haha, arm kind)

Irèneke's wereld zei

@Gwen en Anouk: dank voor het compliment. Da's dan nog een geluk bij een ongeluk hè.

@Esther: niemand zeggen hoor, maar ik heb gefoeteld met de datum. Ik schreef beide stukjes vandaag. Gisteren was ik daar veel te labiel voor. ;-)

@Vita: precies! Maar die kekke grijze legging, met de looks van een dikke panty maar het draagcomfort van een pyjamabroek, komt er nog hoor. Alleen niet meer van The Sting vrees ik. Die winkel is besmet...
En lach me niet uit ja. De hele wereld mag zien hoe rot ik me voelde.