zondag 11 oktober 2009

Stort een euro

Het is niet de eerste keer dat ik er aandacht aan besteed, maar het leek me leuk/ goed/ verstandig/ nodig om het nog eens te doen.

Dit jaar viert de NCFS haar veertigste verjaardag. En ook al zijn feestjes over het algemeen leuk, feitelijk is de aanleiding dat allerminst. Want als CF niet bestond had de NCFS ook nooit opgericht hoeven worden.
In die veertig jaar is er een hoop gebeurd op verschillende vlakken. De medische wereld heeft reuzenpassen gemaakt als het gaat om de diagnosticering en behandeling van CF. Haalde je als kind met CF vroeger amper de pubertijd, tegenwoordig is voor de helft van de patiënten veertig jaar een reële mogelijkheid.
Maar kom op hé. Veertig! Da's voor de gemiddelde mens met een gezond gestel net de helft. Om nog maar te zwijgen over die andere helft CF'ers die de veertig niet eens halen...

De NCFS heeft zichzelf in het campagnejaar een doel gesteld. 2 Miljoen euro bij elkaar krijgen. Geld dat allemaal gestoken kan worden in meer onderzoek naar de behandeling en uiteindelijke genezing van CF. Opdat we over veertig jaar (en dan ben ik een gerimpeld grijs duifje van 70, stel je dat eens voor!) met z'n allen niet de tachtigste verjaardag van ons cluppie hoeven vieren.

Dat geld inzamelen gebeurt al sinds januari op verschillende manieren. Zo houden mensen in heel het land collectes, staan op braderieen en rommelmarkten vrijwilligers van de verrassingstas en natuurlijk zijn er nog de knuffelapen. In juli jl. mocht ik zelf namens de NCFS een dikke vette cheque in ontvangst nemen van de voetbalvrienden van een overleden lotgenoot. En vandaag vond de 4 Mijl van Groningen plaats. Een renevenement waar naar alle waarschijnlijkheid zeer veel geld mee gemoeid gaat zijn.

Maar er is nog een manier. Een hele simpele. Namelijk via de site Stort een euro. Daar kun je direct een eenmalige gift aan de NCFS doen. Het gaat heel eenvoudig, met je bankpas, kaartlezer en iDeal en is absoluut veilig en betrouwbaar. Ik zou het echt te gek vinden als mensen door het lezen van dit berichtje besluiten een klein bedrag over te maken naar de NCFS. Want eigenlijk zou ik best heel graag een gerimpeld grijs duifje willen worden, later als ik groot ben...

2 opmerkingen:

Kim zei

Moet je straks in plaats van alle medicijnen aan de anti rimpel creme's!
;)

Irèneke's wereld zei

@Kim: ssst, niemand zeggen hoor, maar dat is al het geval. Wacht maar tot jouw strakke velletje 30 lentes telt... ;-)