dinsdag 27 oktober 2009

Het leed dat pizza heet

Ik ging naar het politiebureau om eens te babbelen over een stinkend zaakje.
Ik ging naar de stad voor wat ditjes en datjes en durfde uiteindelijk tóch naar binnen bij The Sting. De laatste keer dat ik daar was overkwam me die lekneus dus enigszins huiverig was ik wel. Gelukkig bleef dit keer alles gewoon droog, zoals het hoort, en als beloning voor mijn dappere zet deed ik mezelf een tuniekachtig jurkje cadeau. Een kinderhand is zo gauw gevuld.
Ik maaide het gras en maakte en passant een praatje met de buurman. Althans, ik deed een poging maar het bleek nogal eenrichtingverkeer. Nou ja, dan niet hè?
Ik vouwde wat was.
Ik kuiste de bovenverdieping.
Ik ging samen met Sjoerd her en der wat boodschappen doen.

Toen we om 20:00 uur eindelijk klaar waren met alles en nógal moe van de dag, vonden we dat we wel een pizza verdiend hadden. Bovendien gelden de dinsdag en vrijdag aldaar als pizzadag en kosten alle pizaexemplaren dan slechts vijf euro. Een koopje! Het werd de vertrouwde pizza taco calzone (da's zo'n dubbelgeklapte) voor Sjoerd en, in afwijking van de doorgaans door mij bestelde spaghetti bolognese - een mens moet ook eens wat anders proberen - een pizza napolitana voor mij. Volgens de folder is napolitana met ansjovis. En daar had ik toevallig net heel veel zin in. Vet en zout.

Komen we thuis, scheel van de honger, doe ik watertandend mijn kartonnen doos open, ligt me daar een volstrekt onbekende pizza bedekt met een (naar zou blijken) pittig gehaktprutje aan te gapen. Ja hé!
Eigenlijk had ik hartstikke assertief op moeten bellen en aan een van die verdomde hulpsnuiters, die een gouden bijbaantje hebben aan die pizzahobby, moeten vragen hoe bij hún thuis de ansjovis eruit ziet. Stelletje sukkels.


7 opmerkingen:

Maarten zei

Och eigelijk lust ik geen Pizza, maar deze ziet er opzich wel lekker uit.

Maar inderdaad ziet het er nietuit als Ansjovis.

Tamara M. zei

Vreemde ansjovis inderdaad! Was het nog wel een smakelijke pizza?

xxx

blacktortie zei

Hoeveel Creon heb je daar bij nodig? :D
Groetjes Sandra

Lotte zei

Jeee... Als je dan honger hebt, heb je ook geen zin om alsnog te gaan bellen voor een andere. Maar toch! Je vraagt toch niet voor niets om een ansjovispizza? Kan ik soms zo chagrijnig van worden, als dingen niet gaan zoals ze horen te gaan. Hoe moeilijk is het nou!? Maar dat is geheel afhankelijk van de dag en mijn mood. Zit nu waarschijnlijk in een klaagbui, haha.
Claudia de Breij heeft een fijn boek geschreven, over fijne dingen. Heel fijn!

Anoniem zei

Gadver....

Ogen dicht en niet nadenken.
Kom maar eens naar Rotterdam, gaan we echte pizza's happen in O'Pazzo.

Groetjes,

Ad Schijven

Nicolette zei

Weet niet of ik wel terug had gegaan, maar deze pizza lijkt ook niet eens op gehakt-pizza. 't Ziet eruit als k#ts. Ansjovisk#ts...
Sukkels idd, dat zijn het.

Irène's wereld zei

@Maarten: lust jij geen pizza?!

@Tamara: nee hij was veel te pittig.

@Sandra: ik neem standaard twee Creons bij mijn avondmaaltijd. Gaat meestal goed, deze keer ook. Al kreeg ik het ding niet helemaal op.

@Lotte: ik ben dol op Claudia de Breij en baal dan ook als een STEKKER dat haar nieuwste cd tijdens de verhuizing (?) kwijt is geraakt. Helaas nog voordat we hem op de iPod konden zetten. GRRR! Haar nieuwste boek gaat dus op mijn Sinterklaasverlanglijstje. Eventueel samen met een nieuwe nieuwste cd. Thanx for the tip!

@Ad: Adje! Oh ja joh, heppie in Rottedam betere pizza's dan? ;-P

@Nicolette: haha, nou kots was het gelukkig niet. Dan zou ik ook echt wél zijn teruggegaan!