woensdag 28 oktober 2009

Nog maar eens een lijstje

Bij volledig gebrek aan inspiratie een gepikt her en daar gezien lijstje.
Want lijstjes zijn meestal leuk.

Making Ik had vandaag een cake willen maken/ bakken. Want buuvke A. kwam op de thee en dan leek zo'n cake mee wel een gastvrij idee. Maar zoals verwacht werd het wederom een race tegen de klok met mezelf en was ik ternauwernood op tijd toonbaar. Toen dus maar een pak 'Ik wil Bolletje nogal lange koekjes' - die vroeger gewoon Choconelly's heetten maar waarvan het reclamebureau die naam waarschijnlijk te eenvoudig vond - open getrokken. Daarnaast maak ik me druk over de Mexicaanse griep, hoe dat allemaal uit gaat pakken.
Cooking Nog niks. Sjoerd is pas laat thuis in verband met een avondklus. Maar als hij er straks is eten we gebakken aardappeltjes, haaskarbonades met een sausje en sperciebonen uit blik. En stoofpeertjesvla na.
Drinking Coca cola light. Altijd.
Reading Momenteel voornamelijk tijdschriften. Wekelijks Intermediair en de Varagids. Daarnaast geregeld Viva en Linda.
Wanting Dat het huidige donorsysteem verandert.
Looking Als ik uit het raam kijk valt mijn oog op een grote gele bouwkeet. Die kan pas weg zodra de wegen aangelegd zijn. Hopelijk is dat snel. En niet eens vanwege mijn uitzicht.
Sewing Niks. Dat kan ik niet.
Wishing Dat Tamara, Rianne en Annelie (en al die anderen die ik nu vergeet) snel nieuwe longen krijgen zonder dat daar andere mensen voor dood hoeven gaan. En dat Louise een baby krijgt.
Playing Soms op de Playstation 3. Singstar of een tennisspel.
Enjoying Life!
Waiting Op mijn vader. Over een paar dagen komt hij met verlof!
Liking Foto's kijken van vroeger. Oude poëziealbums en vriendenboekjes herlezen.
Wondering Hoe onze trouwdag volgend jaar zal zijn.
Loving Miene miens en het hundje.
Hoping Dat ik gevrijwaard blijf van griepen, virussen, infecties en andere enge medische toestanden.
Needing De birkinbag van Hermès. Alleen al omdat Hermès óók met een accent grave geschreven wordt net als mijn naam. En om het mooie, tijdloze design natuurlijk.
Smelling Mijn lievelingsgeur, Chloé eau de parfum.
Knowing Dat ik niet in de wieg gelegd ben om te studeren. En nu ik dat gelijdelijk aan geaccepteerd heb geeft dat heel veel rust. Ik jaag mezelf niet meer op met gedachten als "je hebt er de tijd voor, het is toch leuk, doe eens iets nuttigs met je leven". Nee, gewoon nee. Geen zin, niet leuk, hoeft niet. Klaar.
Wearing Mijn nieuwe grijze tuniekachtige jurkje, een donkerblauwe tregging en cognackleurige laarzen. En op het moment ook nog een bril.
Following Op dvd E.R. en mijn recente ontdekking De Pfaffs. Op tv BZV, Grenzeloos verliefd, Ik vertrek.
Noticing Dat het nog helemaal niet koud is voor de tijd van het jaar en dat het daardoor nog wel even duurt voordat onze haagbeuk in de grond gezet kan worden.
Thinking Ja, wat denk ik eigenlijk? Zoveel en niks dat ik niet eens weet wat hier in te vullen! Oh wacht ik weet wel wat. Dat het nog verdraaid lastig is om een leuke, mooie, stijlvolle, geen doorsnee, standaard, kitschige, spuuglelijke trouwkaart te vinden!
Opening Straks dat blik sperciebonen.
Feeling Behoorlijk goed. Maar altijd met de vingers gekruist.

8 opmerkingen:

Yvonne zei

Wanting: the same...

Die tregging he, zakt die bij jou ook zo af??? Ik word er stapelgek van! Heb al 3 verschillende spijkerstoftreggings gekocht omdat ik steeds denk: "déze zakt NIET af"...om er dan thuis achter te komen dat ie net zo hard zakt als de andere(n)..klein probleem, I know, maar zó irritant.

Rianne zei

leuk zo'n lijstje:P

Irène's wereld zei

@Yvonne: nee, in het geheel niet. Is jouw vötje niet gewoon te dun? ;-)
Mijn tregging (god wat een woord eigenlijk!) is erg fijn. Van redelijk dikke jeansachtige stof. En hij kostte geen drol!

@Rianne: vul ook 'es in dan! En die longen voor Rianne, daar bedoel ik ándere Rianne mee hè. Maar dat snap je zelf ook wel neem ik aan! ;-)

Tamara M. zei

Leuk lijstje. Ik denk dat ik m ook van je ga lenen;) Heb ik weer wat om op mn weblog te zetten:)

Maar eh,,.. hoe stel je je dat voor, nieuwe longen zonder dat er iemand dood hoeft te gaan? Zou wel handig zijn natuurlijk;)

xxx

Yvonne zei

Haha nee mijn vötje is zéér zéker niet te dun, wás ie maar wat dunner! Heb hele raar maten hoor, boven 36 en vanaf de waist down 38-40. Die 3 van mij kostten ook geen drol (de duurste was 29,95) de goedkooste weet ik niet meer maar is van H&M. Waar heb je die van jou gekocht dan? Ik ga die van mij maar eens aan de naaister geven, die moet er maar een HELE strakke nieuwe elastiek in doen of zo.
Ik vind deze meaningless "discussie" wel n beetje genant gezien het ernstige onderwerp waar de rest op reageert, maar je weet hoe ik daar over denk he...En ik mag me niet te druk maken van Dr. I. dus...

Irène's wereld zei

@Tamara: Welkom in Utopia.
@Yvonne: Een oudklasgenoot in A'dam had was van boven ook smaller dan naar beneden toe. Zij noemde haar figuur een kerstboom. Wil je dat ik het jouwe ook als zodanig zo betitel?
Ik kocht de mijne bij Get Dressed in Brach, kostte €15,95 meen ik. Misschien hebben ze er daar nog wel een. Of anders in Heytse, daar zit die winkel ook.
Ach, het vinden van de juiste tregging is wellicht van vergelijkbare moeilijkheid als donorlongen. Niks genants aan dus. En inderdaad niet druk om maken. Ook niet over wat anderen van je zouden kunnen denken. Doe ik ook niet meer en werkt behoorlijk bevrijdend!

Louise zei

Wat lief :)

Kata zei

Wanting: ook
Wearing: thuiskloof
Wondering: wat in vredesnaam is een tregging???