donderdag 29 oktober 2009

Sommige mensen

Omdat ik al zeker vijf winters op rij in hetzelfde spijkerrokje woon, vond ik dat ik mezelf best op een nieuw exemplaar mocht trakteren. En zo verzinnen we altijd wel weer een ander excuus, toch dames?

Het was niet druk in de winkel. Op mijn gemakje grasduinde ik wat tussen de volgepropte rekken en hing drie potentiëltjes over mijn arm. Op weg naar de pashokjes werd ik aangesproken door de vrouw die me al de hele tijd hinderlijk achtervolgde. Dat er water op de vloer lag. "Ja, ik zeg het maar even hoor, kijk uit!" sprak ze omzichtig. Ik deed van oh en dacht nou en. Ik ben niet van suiker hoor.

Naast de drie jeansrokjes had ik ook nog een eenvoudig wit shirt met lange mouwen en v-hals meegenomen om te passen. Altijd handig voor ergens onder. Het viel alleen nogal groot uit. De mouwen van maat M bungelden tot voor over mijn knokkels. Niet erg handig noch een gezicht. Praktisch ingesteld als ik ben schoot ik in het te grote truitje het hokje uit om snel het laatste S-je op het rek te pakken. "Ik zoek dit blousje in een grotere maat," klonk het nogal plechtig richting mij. Alweer datzelfde hinderlijk mens. "Ja maar ik werk hier helemaal niet," reageerde ik wellicht ietwat bits. "Oh, pardon. Maar u ziet er echt uit als een winkelverkoopster!" galmde ze door de zaak. Met mijn gezicht in mijn minst charmante frons keek ik haar aan. "Ik hoop niet dat ik u daarmee beledig!" deed ze nog een duit in het zakje.

Nee druif, ik was niet beledigd. Hoogstens verbaasd. Ik was behangen met kledinglabels en prijskaartjes. Knappe verkoopster die in werktijd zelf gaat lopen passen.

Af en toe kan ik erg slecht tegen mensen. Op zulke momenten overweeg ik serieus een onbewoond eiland. Wel met winkels. Kan ik in mijn eentje winkeltje spelen.

12 opmerkingen:

Maarten zei

Dat onbewoonde eiland ken ik, maar dan wel geplaveit met asfalt, om lekker rond te touren. Winkelen vind ik niets. Ieder zijn ding toch?

Ik heb het wel eens in de Bouwmarkt waar ik ooit gewerkt heb. Blijken ze me zich toch te herrinneren.

P.S. Heb je gevonden wat je zocht?

Lotte zei

Fijn zo'n excuusrokje. Niets is fijner dan winkelen met een reden. Nou ja, zonder reden is het ook fijn. Maar nu heb je in ieder geval een excuus als je thuis komt...

Ik zou echt wel eens mensen willen wegstemmen van deze planeet. Dat zijn er best veel. Het vreemde is dat zulke irritaties ook vaak opspelen tijdens het winkelen. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of je nog wat gevonden hebt!

Miranda zei

Ik zat te wachten op het stukje waar je dus alsnog over dat plasje uit gleed, maar gelukkig viel dat mee!

ps post volgt, even te druk met m'n werk afronden, maar ik ben je niet vergeten hoor!

Tamara M. zei

Sommige mensen zijn helaas niet al te slim. Mij ook wel es overkomen, maar dat is meer omdat ik nogal een neiging heb om dingen netjes recht te leggen en te vouwen in een winkel:P

Anoniem zei

Ja, een reden om te winkelen, zucht

Ik heb zoveel bespaard vandaag, wel 300 euro !!

Normaal waren die kleren nl wel 450 euro en ik heb er nu maar 150 voor betaald. Makkelijk verdiend toch?

hj

Madelief zei

Oh....af en toe kan ik me ook zo ergeren aan dat soort mensen, dan ben ik gewoon een botte hond hoor. 'Opzouten!' denk ik dan.
Dus ik verbaas me erover dat ik op m'n werk zoveel geduld heb met mensen die iets niet snappen of vragen hebben.
En, wat een heerlijk excuus: 5 jaar in een rokje kán natuurlijk ook niet! Stel je voor dat de mode 5 cm korter is nu.....!

Wondelgijn zei

Oei, kom bijna in de verleiding om dan zoiets als " Oh, maar nu herken ik u. U bent die vervelende klant van altijd...." te roepen.... Brrrrrr
Je bent wel geslaagd, overigens???

Irène's wereld zei

@Maarten: ieder z'n eiland hè?! :-)
En in het vervolg toch maar naar een andere bouwmarkt.

@Lotte: ja, het verklaart altijd net wat lekkerder naar de medeportefeuillehouder als er een gegronde reden achter zit. ;-) (Alsof ik ooit commentaar krijg...)
Haha, mensen wegstemmen. Als dat zou kunnen.

@Miranda: ja zeg, ik kijk wel uit waar ik loop. En zij ook gelukkig, want je wenst evengoed niemand een gebroken winkelbeen.
Doe lekker rustig aan joh, komt goed.

@Tamara: hihihi, dat doe ik ook vaak! Echt beklopt maar het moet. Als er iets van een hanger is gegleden en op de grond ligt, buiten mijn toedoen, ga ik het oprapen en terughangen. Idioot toch? Gisteren deed ik dat overigens niet. En ik had mijn jas aan en een tas omhangen. Dus ik zag er bepaald niet winkeljuffrouw-like uit.

@HJ: ach HJ, jij bent een man. Wat snap jij er nou van? ;-P

@Madelief: jij lijkt me juist heel lief, alleen al door je naam. En dan de botte hond uithangen!

@Wondelgijn: oh dat zou ik niet durven. En ook niet eens kunnen bedenken op zo'n moment. Veel te bescheten ben ik dan.

@All: Ja! Een kei leuk, lekker zittend, donkerblauw rokje is het geworden. Model 'geen brede riem' maar ook zeker niet te lang. Gewoon goed.

Nicolette zei

Ik heb ook pas een sijkerrokje maar durf hem niet aan. Achterlijk natuurlijk met maatje 38, maar ik voel me bloot zonder broek.
Nou ja wat een typisch mens, ik zou daar ook zomaar heel nijdig van kunnen worden of in ieder geval geirriteerd. En Madelief? Die kan echt heel bot doen in de auto, in winkels of where ever. Ik ken d'r langer dan vandaag...(vanaf onze gezamelijke eisprong zelfs!) maar ze is ook heel lief en dat overheerst.

Yvonne zei

Heb ook die spijkerstoftregging bij G.D. in M. gekocht. Het is handig dat je daar een klein riempje op kunt dragen, voor het geval ie af mocht zakken...Bedankt voor de tip! Heb er dus nu 4...

Moeder zei

Redenen om te winkelen... ik kan er een boek mee volpennen. Een spijkerrokje behoort gewoon tot de basis van iedere garderobe, dus die móét je hebben.

En, sjezus, wat een irritant wijf. Je zou bijna. BIJNA. niet meer winkelen. Ik benadruk BIJNA nog een keer!

Yvonne zei

Ja een spijkerrokje is echt een basisstuk, kan gecombineerd worden met Alles...dat zeg ik ook altijd tegen vriend als ik er alweer één heb gekocht. Ben even gaan tellen in mn mariahcareyinloopkast...heb in totaal 6 (!!!) spijkerrokjes.